Harder-event i Tulstrup blev en sølvfest med gyldne øjeblikke

Flot opbakning til Tulstrup Beboerforenings Harder-event med storskærm, »Pernille-muffins« og grillpølser

Udgivet:10. august 2017, 07.08

Læsetid:4 minutter

Dannebrog, klaphatte og enorme forventninger. Foto: Flemming Hansen

Kim Kristensen
| kik@herningfolkeblad.dk

Tulstrup Børnene på festpladsen i Tulstrup havde Dannebrog på kinderne og et 10-tal malet i panden. Mellem to mindre mål blev der spillet lidt hyggefodbold i solen, og der steg en tyk, grå røg op fra grillkullene.

På det store, hvide festtelt hang et banner med påskriften »Hvem kan, Tuller kan, Go' Harder«

I og omkring teltet sværmede det med tv-folk fra både DR og TV2, der havde udstyr med til at sende direkte.

Ingen tvivl om, at man var kommet til »Harder-land«.

Stedet, hvor kvindelandsholdets anfører Pernille Harder er fra, hvor hun bandt sine første fodboldstøvler, og hvor hendes forældre Annie og Mogens Harder bor - når de ikke sidder på lægterne til EM-slutrunde i Holland.

Hilsen fra Pernille

Det var Tulstrup Beboerforening, der havde fået idéen at stable et arrangement med storskærm på benene omkring finalen mellem Danmark og Holland. Henved 100 mennesker bakkede op om initiativet.

Som optakt var der lagt en lille video på beboerforeningens Facebook-side, hvor aftenens lokale hovedperson sendte en personlig hilsen til arrangører og deltagere.

»Hej allesammen. Superfedt, at I støtter op om os. Håber, at der kommer en masse og ser kampen. Og så skal I bare nyde det«, lød beskeden fra Pernille Harder.

Arrangementet begyndte allerede klokken 14.30, hvor der blev serveret kaffe og hjemmebagte »fodbold-kager«, blandt andet muffins med flag prydet med billede af Pernille Harder samt bradepandekager i nationalfarverne.

Udover fodboldspillerne, der skulle tone frem på lærredet, var lokale Holger Nielsen i centrum for kameraerne og journalisternes spørgsmål.

Mere end en sportsplads

Han har sammen med Pernille Harders mor trænet Tulstrups piger i fodbold, og han har alle dage kendt Annie og Mogens Harder, som efter sigende mødte hinanden første gang på sportspladsen i den lille by, hvor de spillede på hvert sit førstehold.

Holger Nielsens bud på resultatet af finalen lød på 3 - 1 til Pernille Harder & Co.

- Danmark får et hurtigt kontramål. Det betyder, at Holland er nødt til at gå frem, hvilket giver plads til vores to angribere Pernille og Nadia Nadim, lød spådommen fra den fodbold-kyndige tullerbo.

Da folk havde bænket sig på de brune klapstole i et meget varmt telt - og Pernille Harder dukkede op i spillertunnelen, bragede de første klapsalver løs. Endnu vildere blev det få minutter inde i finalen, da Nadia Nadim scorede på straffespark.

- Nu er hollænderne rystede, nu er de færdige, lød det fra en af tilskuerne.

- Nu er det øv

Bemærkningen blev kort efter gjort til skamme, da de orange-klædte udlignede.

- Nu er det »øv«, som en far pædagogisk forklarede sin lille søn, der smilede og viftede med et par dannebrogsflag efter hollændernes scoring.

Det blev til endnu et mål til Holland.

Den tidlige aftens højdepunkt kom selvfølgelig, da Pernille Harder med nummer 10 på ryggen fik en næsten friløber, lavede en smart dribling forbi en hollandsk forsvarsspiller og kanonerede bolden i mål med venstrebenet til 2 - 2.

»Harder«, »Harder«, »Harder« lød det takfast fra det stolte hjemmepublikum på Bangsvej.

Anden halvleg blev indledt med en spand koldt vand til Harder & Co., der måtte inkassere endnu et mål.

En halv hestehale fra et mål

Danmark var kun en halv hestehale fra at få udlignet, men i stedet blev det til endnu et mål til EM's værtsnation, hvis repræsentanter glade og tilfredse fik guldmedaljerne hængt om halsen for sejren på 4- 2.

Da kampen sluttede, og skuffelsen hos danskerne var størst, kvitterede forsamlingen i teltet på festpladsen i Tulstrup med klapsalver.

Manifestationen var ikke til at tage fejl af. Uanset resultatet af, hvad der var blevet vist på storskærmen, har Pernille Harder og hendes medspillere totalt set leveret en indsats, der er mere end anerkendt.

Kvinderne vandt sølv - men Tulstrup fik guld for arrangementet.

MÅÅÅÅÅL til Pernille Harder og resten af Danmark. Foto: Flemming Hansen
Velkommen til Harder-land. Tulstrups kælenavn er »Tuller«.
Holger Nielsen, der har trænet pigerne i Tulstrup i fodbold sammen med Pernille Harders mor, måtte stille op til talrige interviews. Hans reaktioner blev sågar fulgt af et tv-kamera under hele kampen.
Både små og store fans var med Foto: Flemming Hansen
Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Video:</span> Tulstrup fejrer bysbarnet og EM-stjernen Pernille Harder <span>Video:</span> Tulstrup fejrer bysbarnet og EM-stjernen Pernille Harder
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Video: Tulstrup fejrer bysbarnet og EM-stjernen Pernille Harder