Ikast vokser: 32 rækkehuse spirer frem på Garland-grunden

Engang var det blomster og grøntsager, der spirede på Remmebakken, men nu er området i Ikasts østlige hjørne overtaget af Fink Ejendomme, der er i gang med første etape af i alt 32 rækkehuse

Udgivet:16. februar 2022, 08.54

Læsetid:3 minutter

Det nye boligprojekt på Remmebakken omfatter i alt 32 boliger, som opføres som rækkehuse i flere etape. Den første etape - her markeret med mørkegrå indeholder i alt 13 boliger. Foto: Fink Ejendomme

Laila Kempel
Journalist

2 år siden

IKAST De store drivhuse med spirende blomster, grøntsager - og i december julestjerner, er forsvundet fra den højtliggende Remme Bakke i det østlige hjørne af Ikast.

Den socialøkonomiske virksomhed Garland lå efterhånden spærret inde af villahaver og parcelhuse og rykkede for et par år siden ud i den anden ende af byen på Vestergade. Her fortsætter de deres arbejde.

Men det betyder ikke, at det store grønne areal i øst får lov at ligge brak.

Her spirer og gror det nemlig også.

Fink Ejendomme fra Ejstrupholm har købt arealet og er i øjeblikket i gang med at forberede det til 32 rækkehuse, der udbydes til salg i flere omgange.

Første etape byder på 13 boliger med en varierende størrelse fra 103 til 146 kvadratmeter.

- Vores erfaring er, at boligerne henvender sig til et bredt spektre af boligkøbere. Det kan være de unge førstegangskøbere, eller de aktive ældre, der ikke længere har hjemmeboende børn. Her får de muligheden for at komme tæt på både golfbanen og Skelhøj Plantage med løbe- og cykelruter, siger Simon Søgaard Møller fra EDC i Ikast, der har fået til opgave at sælge ejendommene.

Han suppleres af kollegaen Søren Merrild Kirkegaard.

- Området er blevet særdeles attraktivt efterhånden, som det nye kvarter er vokset op. Nu er det ikke længere en åben mark og vestenvind. Nu bor folk her rent faktisk, siger Søren Merrild Kirkegaard.

Fink Ejendomme har tidligere opført rækkehuse på Bøgildvej, som alle er blevet solgt.

- Vi kommer til at lave et lille facelift i forhold til det tidligere projekt, og så viser vores erfaring, at der er større interesse for de større af boligerne, så derfor bliver der flest af dem på 121 kvadratmeter og op, siger boligrådgiver Kim Krogh fra Fink Ejendomme, der glæder sig til, at de nye rækkehuse på Remmebakken for alvor begynder at skyde op.

Hos EDC, der som nævnt kommer til at varetage salget, er man ikke i tvivl om, at der bliver rift om boligerne.

- Vi oplever, at det går stærkt i øjeblikket. Der kommer rigtige mange tilflyttere til Ikast. Prisniveauet er bare helt anderledes end længere øst op. Boligkøbere får mere for pengene her, og Ikast er blevet et attraktivt sted at bosætte sig med gode skoler, daginstitutioner og en infrastruktur, der gør det nemt at komme på job i de større byer tættere på.

Kim Krogh forventer, at opførelsen af de 13 første boliger går i gang om ganske kort tid.

- Vi ved af erfaring, at der er nogle spørgsmål, der altid går igen: Hvornår kan vi flytte ind: Og til det kan jeg bare svare, at de første boliger er klar, så man kan holde jul i dem, siger Kim Krogh fra Fink Ejendomme.

Det nye boligområde i Ikasts østlige del er vokset godt til gennem de sidste år, og er ifølge de lokale EDC-mægler blevet et ganske attraktivt kvarter. Foto: Fink Ejendomme
Et nyt projekt med i alt 32 rækkehuse på Remmebakken i det østlige Ikast begynder at tage form. De første 13 boliger er klar til jul. Fra venstre ses her boligrådgiver Fink Ejendomme Kim Krogh og de to EDC mæglere, Simon Søgaard Møller og Søren Merrild Kirkegaard. Foto: Laila Kempel