Jubilæum hos Scanenergi: - Vi fandt tilbage til det, vi er gode til

Hos Scanenergi går medarbejderne hver dag på arbejde i forsøget på at hjælpe virksomheder og organisationer med at bruge så få omkostninger som muligt på energi. Virksomheden fejrer nu 25-årsjubilæum

Udgivet:19. september 2023, 15.16

Læsetid:3 minutter

Salgsdirektør Jens Brøgger har 40 ansatte - heraf 10 kørende sælgere samt seks råd­givere. Virksomheden holder fysisk til på Lene Haus Vej i Ikast. Foto: Chresten Bergh

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST Han trækker skydedøren til side og viser til rette i konferencelokalet. Glasruderne er beklædt med folie, hvis sammensætning viser en vindmølle.

»Vindparken«.

Navnet på konferencelokalet står skrevet ved indgangen. Det tilstødende lokale bærer navnet »Klimaskoven« og har glasruder med foliebelagt skov.

Dermed har vi fået de første indikationer, og salgsdirektør Jens Brøgger taler heller ikke længe, før han kommer ind på Scanenergis fokus på den grønne omstilling.

I begyndelsen af september kunne virksomheden, som ligger på Lene Haus Vej i Ikast, fejre 25-årsjubilæum. En fejring, som blev markeret med fest og en sejltur på Silkeborg-søerne, for der er bestemt meget at fejre for virksomheden.

Men sådan har det ikke altid været.

Har lært af fortiden

EU’s liberaliseringsdirektiv for el fra 1996 blev endeligt implementeret i dansk lovgivning med el-reformen i 1999. Året forinden så Scanenergi dagens lys. Oprindelig var virksomheden et rent el-handelsselskab, men blev senere i lige så høj grad et energioptimeringshus.

Virksomheden havde først adresse på Dalgas Allé i Herning, men flyttede i 2010 til Finsensvej i Ikast. Her havde Scanenergi til huse frem til 2020, hvor virksomheden rykkede ind i egne lokaler i en kontorbygning på Lene Haus Vej.

Virksomheden tæller nu 40 ansatte.

- Vi har tidligere været 200 ansatte og haft en afdeling i Vejle, hvor vi tilbød vejledning om energioptimering i hele verden, men det var ikke rentabelt, viste det sig. Vores kundetilfredshed var bestemt heller ikke god, så vi prøvede at ryste posen. Vi fandt tilbage til det, vi er gode til, og det er at hjælpe danske virksomheder med energioptimering samt at have fokus på den grønne omstilling, siger Jens Brøgger og tilføjer, at vigtigheden af tilfredse kunder er afgørende.

- Det, vi bruger stort set alt vores tid på, er at sikre tilfredse kunder, og det er vi lykkedes med. Vi har nu en høj kundetilfredshed, og vi må aldrig gå ud og søge den sidste kontrakt med en kunde. Kunderne skal komme tilbage, og vi har lært meget af at være »dårlige«, hvis man kan sige det sådan. Nu er vores kunder hos os gennemsnitligt i 10 år, og det tror jeg blandt andet skyldes, at vi husker på, at intet kommer af sig selv. Vi skal hele tiden forsøge at blive bedre, forklarer salgsdirektøren og tænker tilbage til tiden omkring finanskrisen, hvor tilfredsheden blandt kunderne var lavest.

- Det var da nogle skrækkelige år, men det var samtidig også den bedste læring for os. Vi så, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre. Hvor vi er gode, og hvor vi ikke er gode, siger han.

Den grønne bølge

Jens Brøgger fortæller, at flere virksomheder nu ønsker at fortælle deres egen grønne historie.

- Vores arbejdsopgaver har ændret sig i de seneste 25 år, hvor der er kommet et større fokus på klimaet og den grønne omstilling. Naturligvis også hos os. Men allerede i 2008 begyndte vi at tale med kunderne omkring andet end »blot« el-aftaler.

- Efterspørgslen efter vindenergi-produkter steg også i de år, og siden da har mange danske virksomheder set en værdi i at investere i grønne indsatser. I takt med det har vi også udviklet os, således vi nu sender markedsføringsmateriale med ud til kunderne, så de kan fortælle deres grønne historie, forklarer salgsdirektøren, som i øvrigt har været i virksomheden siden 2007.