Skoringen har fod på sundheden

Som en den første i Danmark har butikken i Ikast fået installeret en fodscanner, der kan hjælpe sundheden på vej

28. november 2020, 05.00

Fodscanneren giver hurtigt et nuanceret billede af, hvor det er »skoen trykker« og Kenneth Knudsen kan hurtigt vejlede i køb af en indlægsål, der kan afhjælpe problematikkerne. Foto: Laila Kempel

IKAST En øm hæl, en skæv fod eller bare måske tæer, der knirker. Sundhed er mange ting, og for skohandler Kenneth Knudsen handler det ikke bare om at sælge et par gode og flotte sko. Det handler også om, at fødderne skal have det godt.

Derfor har han som en af de første i Danmark fået installeret en helt ny fodscanner, der blandt andet for aktive idrætsfolk kan give et meget nuanceret billede af, hvor det er, skoen trykker...

Eller rettere, hvor det er, foden har brug for assistance for at få et bedre velvære.

- Man stiller sig bare op på scanneren, som jeg her i butikken har monteret til en skærm. Så får man et godt og individuelt billede af, hvor der er udfordringerne. Du kan se her på dette billede, hvor der er røde prikker, som forklarer, at der kan man sætte ind, forklarer Kenneth Knudsen.

Når han har fået et billede af kundens fod, er han klar til at vejlede om, hvilke indlægssåler, der kan afhjælpe udfordringerne, inden det går helt galt.

- Det er jo sådan, at hvis man har et forkert tryk på fødderne og træder skævt for at undgå smerten, så sætter det sig hurtigt i både knæ og hofter og kan give ubehag og skader. For aktive sportsfolk er det ikke helt uvæsentlig, forklarer han.

Fodscanneren har han også fået koblet op på en bærbar computer, så han kan tage ud i idrætsforeninger, klasser eller andre forsamlinger, så folk ikke behøver at stimle sammen i forretningen for at få scannet fødderne. Skohandleren kommer gerne ud og vejleder.

- Jeg har tre forskellige såler, der kan afhjælpe de småskavanker, der måtte være. Vi tror så meget på produktet, at vi giver 30 dages returret. Så hvis det ikke fungerer, kan man komme og aflevere sålerne tilbage og få refunderet sine penge, forklarer den lokale skohandler Kenneth Knudsen.