Pokalsejr og godt udgangspunkt for FC Midtjylland

På et drømmehug af Anders Dreyer vandt FCM 1-0 i Vejle og fik et glimrende udgangspunkt før returkampen i næste uge

Udgivet:28. april 2022, 20.30

Læsetid:2 minutter

Anders Dreyer jubler over sin scoring mod Vejle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

11 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland er godt på vej til at booke billet til årets pokalfinale.

På et drømmehug fra Anders Dreyer vandt FCM torsdag aften med 1-0 ude over Vejle i den første af to pokalsemifinaler. Et glimrende udgangspunkt for Bo Henriksens tropper før returkampen i Herning i næste uge.

Aftenens eneste scoring på Vejle Stadion faldt godt midtvejs i anden halvleg, og hjemvendte Anders Dreyer fik dermed endnu engang en afgørende rolle for FC Midtjylland.

Svensk FCM-power

FCM’s trænerteam valgte en startopstilling med alle de stærke kort. Bortset fra brasilianske Evander Ferreira, der ikke var blevet klar ovenpå den skade, han fik i udekampen mod Brøndby i mandags.

Første halvleg viste et FCM-hold i dominans det meste af tiden. Især Joel Andersson var i hopla i højre side, og den svenske wingback var med i det meste.

Et par gange fik de forreste FCM-spillere sat gode angreb sammen, og det gav pæne muligheder til Júnior Brumado, Joel Andersson og Gustav Isaksen.

Hjemmeholdet viste dog også tænder, og FCM-keeper David Ousted blev testet - blandt andet på et listigt skud fra en spids vinkel fra Edgar Babayan. Største chance var dog til Raúl Albentosa, der firsttimede bolden over FCM’s mål fra tæt hold midt i halvlegen.

Sisto-comeback og assist

Efter pausen fladede kampens intensitet en smule ud, og Bo Henriksen reagerede med en tredobbelt indskiftning efter godt en time. Ind med Paulinho, Edward Chilufya og Pione Sisto - sidstnævnte fik dermed comeback efter en stribe kampe uden spilletid.

Føringsmålet til FCM kom få minutter efter ændringen, og det var såmænd med Pione Sisto involveret. Mads Døhr Thychosen - nu flyttet over i højre side - drev bolden frem og spillede ind i feltet til Pione Sisto, der resolut spillede bagud til Anders Dreyer. Den formstærke, hjemvendte FCM-profil bankede derefter bolden over i venstre målhjørne fra distancen.

Returkampen spilles på MCH Arena onsdag i næste uge. Allerede på søndag er der dog kamp samme sted, når FC København kommer på besøg til et vaskeægte topbrag i superligaen.