Dansk instruktør skal op imod Disney og tvivler på Oscar-chance

Anders Walter har instrueret kortfilmen "Ivalu", som er Oscar-nomineret, men mener, det bliver svært at vinde.

Udgivet:24. januar 2023, 15.59

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

LOS ANGELES Anders Walter, hvis film "Ivalu" er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Kortfilm, har tidligere vundet en statuette.

Alligevel er han glad for igen at komme i betragtning.

- Det føles da fantastisk. Jeg har en glæde og ekstrem stolthed på vegne af det her fine, fine hold, som har været med til at lave filmen, siger han.

Om sine egne chancer ved den 95. oscaruddeling er han dog mere skeptisk, fordi han denne gang er oppe imod giganten Disneys film "Le Pupille".

- Ud over at det handler om at have en god film, handler det om at lave en kampagne. Der får jeg svært ved at se, at vi kan hamle op med Disney, siger Anders Walter, som har instrueret "Ivalu" sammen med grønlandske Pipaluk K. Jørgensen.

"Ivalu" fortæller historien om en afbrudt barndom og en lillesøsters søgen efter sin forsvundne storesøster.

- Den er lidt et slow burn, men den har en alvorlig tematik under alle de her billeder af en grønlandsk pige, der render rundt i naturen og leder efter sin storesøster, siger Anders Walter.

Han henviser til, at filmen behandler tematikken om incest i Grønland.

- Udover jeg synes, det er en rigtig god film, er der en tematik, som, jeg tror, rammer folk på en måde, der gør, at den sætter fokus på noget, som er svært at fordøje, siger Anders Walter.

Han er også medforfatter til filmen sammen med Morten Dürr, som har skrevet den tegneserie, filmen er baseret på.

Anders Walther fik i 2014 en Oscar for kortfilmen "Helium".

Han kalder oscaruddelingen for kortfilms absolut største vindue.

Samtidig siger han, at det var surrealistisk at blive nomineret og vinde prisen i 2014, og følelserne er noget nær de samme denne gang.

- Det er ikke mindre surrealistisk, at det sker igen, men nu har jeg været i den her branche i 10 år, og jeg er mindst lige glad som sidst, men nu er jeg mere nøgtern, siger Anders Walter.

"Ivalu" er oppe imod "An Irish Goodbye", "Le Pupille", "Night Ride" og "The Red Suitcase".

/ritzau/