Lys over kommunesamarbejdet

»Nu lægger vi kommunerne sammen«, siger teknik- og miljøudvalgets formand Henrik Engedahl, (V) om de nye lygtepæle mellem Hammerum og Ikast

26. november 2020, 05.00

Aktiviteten i HI-Parken er stærkt stigende. Det giver øget trafik og et behov for bedre lysforhold. Derfor er Herning og Ikast i fællesskab i fuld gang med et etalere nye gadelygter på strækningen mellem Hammerum og Ikast. Foto: Tom Laursen

HI-PARKEN De popper op som lygtepæle på en lige snor. For nu skal der for alvor være lys på det tværkommunale samarbejde mellem Ikast-Brande og Herning.

En tur langs den gamle hovedvej 15 taler sit tydelige sprog. Smukke som fugle med lange galvaniserede halse vokser flokken, der ikke er på træk. Tværtimod. De er et symbol på, at aktiviteten i Hi-Parken aldrig har været større, og derfor kræver øget opmærksomhed som en slags midtjysk sol over land.

Henrik Engedahl, (V) Formand for teknik- og miljøudvalget er med et glimt i øjet hurtig til at konkludere, at nu skal de to midtjyske kommuner for alvor lægges sammen.

- Men nej, der er tale om en gammel aftale, hvor vi i 2019 afsatte penge til projektet. (En million kroner). Faktisk er det en aftale med Herning, der er så gammel, at vi skal helt tilbage til den gang, hvor tankerne om HI-parken (1995) blev grundlagt som et fælles projekt mellem Ikast og Herning, siger byrådspolitikeren.

Forklaringen på, at gadelamperne nu sættes op, og oplyser den ellers mørke strækning mellem Hammerum og Ikast, skal findes i den øgede aktivitet i området.

- Vi har fået Hjertet og Garland på vores side af kommuneskiltet, og samtidig er der solgt en del erhvervsjord i området. Det er ved at være tid til, at der skal lys op, siger Henrik Engedahl med begrundelse i, at den øgede aktivitet også helt naturligt giver en større trafik i området.

Grundlaget for HI parken blev lavet tilbage i 1995 i et samarbejde mellem Herning og Ikast Kommune. Det tætte samarbejde er fortsat i god behold og for nuværende er der et visioner for at koble kommunerne tættere sammen i den nordelige ende omkring Hagelskærvej ud mod Hammerum. Helt konkret er der desuden gang i en ny vejføring i den sydvestlige del af Ikast by, hvor der i den nyeste udstykning af private grunde er fuld gang med en ny vejføring ind i Herning Kommune.

Som smukke fugle med lange galvaniserede halse står gadelamperne i snorlige rækker mellem Hammerum og Ikast og lyser op som midtjysk sol over land. Foto: Tom Laursen