FCM Håndbold forlænger med to profiler

Nye kontrakter til stregen Susan Thorsgaard og bagspilleren Maria D. Sørensen. FCM har også fået papir på stortalenterne Trine Østergaard Jensen og Mia Biltoft

Udgivet:27. april 2010, 11.01

Læsetid:3 minutter

Susan Thorsgaard har signeret en ny kontrakt med FCM (Foto: Jens Anton Nordestgaard)

Ole Bitsch

"Ungdommens FCM er Fremtidens FCM". Sådan lød det for få måneder tilbage, og nu bliver der sat streg under budskabet.
FC Midtjylland forlænger således kontrakterne med den 21-årige landholdsstreg Susan Thorsgaard og den to år ældre Maria D. Sørensen, der senest var med udviklingslandsholdet i Rumænien. Thorsgaard er nu i klubben til sommeren 2013, mens Sørensen har sat sin signatur på en aftale frem til sommeren 2012.
FCM Håndbolds sportsdirektør Frank Henriksen hilser kontraktforlængelserne velkommen.
- FC Midtjyllands trup kommer fremover i høj grad til at bestå af unge danske talenter. Sammen med bl.a. Trine Troelsen og Lærke Møller bliver Maria og Trine nøglefigurer og kulturbærere, siger Frank Henriksen.
Han bakkes op af cheftræner Kenneth Jensen.
 - De er unge med deres bedste håndboldår foran sig. De er ambitiøse og besidder de kvaliteter, vi forventer en FCM-spiller skal indeholde. Med deres vindermentalitet kommer de til at fungere som ledestjerner for de yngre spillere, der kommer op, siger Kenneth Jensen.
En central rolle
Maria D. Sørensen glæder sig over, at hun i denne sæson har etableret sig som en fast del af holdet. Og hun har intentioner om at fortsætte udviklingen.
- Efter syv sæsoner i klubben kender jeg den som min egen baglomme. I næste sæson får vi et meget spændende, ungt hold. Fortsætter jeg med at arbejde hårdt, kan der blive en central rolle til mig. Jeg vil gerne være med til at forme holdet, siger Maria Sørensen.
Den bedste platform
Også Susan Thorsgaard er klar til større opgaver.
- Jeg har etableret mig på landsholdet, efter at jeg for to år siden kom til klubben. Der er ingen tvivl om, at FCM er den bedste platform, hvis jeg skal nå mit helt store mål: EM på hjemmebane til december, lyder det fra den landsholdsaktuelle stregspiller.
Kontrakter med talenter
Udover Sørensen og Thorsgaard har FCM indgået nye aftaler med to af klubbens helt unge spillere, Trine Østergaard Jensen og Mia Biltoft. Begge huserer til dagligt på det U18-hold, der søndag kan vinde DM-guld. Trine Østergaard Jensen har fået sin debut på FCMs GuldBageren Liga-hold, og var tillige med udviklingslandsholdet i Rumænien i begyndelsen af april. Mia Biltoft fik debut for FCM i Europa Cuppen, da de spillede i Kosovo mod Pristhina.
Cheftræner Kenneth Jensen om Trine Østergaard Jensen:
- Trine er en stærk kontraspiller med stor speed. Desuden afslutter hun godt. Hun har haft en fremragende sæson på U18-holdet. Trine blev ganske fortjent udtaget til udviklingslandsholdet sidste gang.
Cheftræner Kenneth Jensen om Mia Biltoft:
- Mia er en fighter og hardhitter i forsvaret, der har gennemgået en flot udvikling de seneste sæsoner. Selvom hun fortsat er U18 næste sæson, vil hun helt sikkert få kampe i GuldBageren Ligaen for at fortsætte sin gode udvikling, siger han.