Godt for krop og sjæl

11 dansere gradueret i Hedens Squaredansere

Udgivet:07. maj 2016, 12.30

Læsetid:2 minutter

Så er der gang i prøverne, så danserne kan blive gradueret. ?Privat-foto

IKAST Squaredans er en populær fritidsfornøjelse for mange. Den festlige amerikanske dans har for alvor vundet indpas i Danmark.

Et af de begreber i den sammenhæng, der måske er mindre kendt, er »graduering«.

- Graduering er en test, der skal vise, om danserne nu lært det de skal, fortæller Oda Daniel fra Hedens Squaredansere i Ikast, der selv er call'er i dansen. Den der råber kommandoer om dansetrin, mens countrymusikken spiller.

- Egentlig er det call'eren, der bliver testet. Det er jo vores fejl, hvis danserne ikke kan finde ud af det, siger Oda Daniel, der var nervøs ved sæsonstarten.

- Jeg havde haft en lang pause, men når den dejlige musik starter, så vågner cirkushesten igen, og man forstår ikke, hvordan man kunne undvære squaredansen.

En af landets største foreninger

Heden Squaredansere er en af landets største foreninger, som startede med nybegyndere i september og igen i januar.

Forleden havde man 11 dansere, der blev gradueret, og 66 var til fest om aftenen.

- Squaredance er godt for både krop og sjæl, det er folkeligt, festlig og fornøjeligt. Man bevæger sig hele tiden, og man skal tænke på, hvad der bliver callet, så alle de små bekymringer, man har, kan man bare glemme. Det er meget socialt. Vi kommer hinanden ved, støtter hinanden og griner rigtig meget, når det måske ikke rigtig lykkes. Ingen bliver sure, og alle er velkommen, både singler og par, siger Oda Daniel.

Der kommer dansere fra andre klubber til Hedens Squaredansere, fordi de gerne vil danse på de hold, foreningen har. Dansen deles op, efter hvor mange calls, man har lært.

- Det er dejligt, når vi så tager til en større dans i andre klubber, så kender vi hinanden og hygger os sammen. I år er der flere, der tager til England til Europæisk Convention, som er en kæmpe dans med deltagere fra mange lande. Men vi taler jo alle samme sprog, når vi danser og griner sammen.

Hedens Squaredansere har tre sommerdanse tilbage. Sidst i august starter foreningen igen - også med nybegynderhold.

Squaredans er godt for krop og sjæl. ?Privat-foto
Så diskuteres detaljer i dansen. ?Privat-foto