Brande fik politistation tilbage: Blå blink og ministerbesøg

Nærhed og lokalkendskab passer ikke ind i et regneark, understregede en glad justitsminister Nick Hækkerup, da han klippede den røde snor og åbnede nærpolitistation i Brande

13. september 2021, 17.08

Der var høj solskin og glade smil, da justitsminister Nick Hækkerup (th) klippede snoren til Brandes nye politistation i Brande. Både borgmester Ib Lauritsen og politidirektør Helle Kyndesen deltog ved arrangementet mandag aften. Foto Tom Laursen

BRANDE Solen skinnede varmt ned over Artium mandag eftermiddag, hvor der var massiv politiopbud. De blå blink og hundeglammen fra patruljevognene var ikke et signal om en kriminel handling.

Tværtimod.

Landets justitsminister var ikke i tvivl. Mandag var en god dag at være minister på.

Nick Hækkerup var kommet til Brande for at indvie den nye nærpolitistation på den nybyggede skole i byen:Artium.

- Politiet skal være tæt på borgerne, og politiet skal kende nærområdet og hvem, der kan og skal kontaktes, når noget går galt. På et tidspunkt var centralisering det rigtige, men noget gik galt. Noget røg ud, da man nedlagde nærpolitistationer over hele landet. Vi må erkende, at vi tabte nærheden og lokalbefolkningen følelsen af at høre til, sagde Nick Hækkerup inden han klippede den røde snor til Brandes nye politistation.

Snoren blev blandt andet holdt af Lars Lyhne, der indtil 2017 var den lokale sherif, der holdt øje med byen. Også udenfor åbningstiden, og i hans samtale med den øverste chef, justitsministeren erkendte han: Det var mit største nederlag i min politikarriere, da nærpolitiet i Brande blev lukket ned.

Borgmester Ib Lauritsen fik også lejlighed til at fortælle om et rygte, der var nået frem til borgmesterkontoret i Ikast.

- Det forlyder ude i byen - som i en rigtig western, at Lars Lyhne vender hjem, sagde Ib Lauritsen, der også priste sig lykkelig for, at de mange politifolk opholdt sig i Brande.

- Vi har nemlig byrådsmøde i aften, og jeg ved, at jeg får travlt med at nå til Ikast, konstaterede han.

Læs mere om den nye politistation og det store festivitas omkring åbningen i Herning Folkeblad tirsdag