Officielt: FCM sælger Priske til belgisk bronzevinder

Brian Priske fortsætter sin trænerkarriere i Royal Antwerp, hvor han netop er blevet præsenteret som ny cheftræner

30. maj 2021, 21.30

Brian Priske stod i knap to år i spidsen for FC Midtjylland som cheftræner. Før det var han assistenttræner for Glen Riddersholm, Jess Thorup og Kenneth Andersen i klubben. Nu skal den ambitiøse træner prøve sig af i Belgien. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Så blev det også officielt: Brian Priske forlader FC Midtjylland og bliver ny cheftræner i belgiske Royal Antwerp FC.

Det bekræfter FC Midtjylland på sin hjemmeside, og det samme gør de belgiske bronzevindere på deres hjemmeside.

- Priske har ønsket at prøve sig af i en anden liga efter en succesfuld periode i FC Midtjylland. Vi er glade for igen at have udviklet en ung træner, der fik chancen i FCM. Han greb i den grad muligheden og er nu blevet solgt til udlandet, siger Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, til klubbens hjemmeside.

44-årige Brian Priske begyndte sin trænerkarriere som assistenttræner for Glen Riddersholm tilbage i 2011. Rollen som assistenttræner i FCM havde han frem til 2016, hvorefter han var assistenttræner for Ståle Solbakken i FC København i et år. I 2018 vendte han tilbage til FCM, og i 2019 blev han forfremmet til cheftræner, da Kenneth Andersen ønskede at stoppe.

- Han har været i klubben i mange år. Først som spiller, så assistent og senest som succesfuld cheftræner. Vi forventer at se ham på den helt store scene i fremtiden og ønsker ham alt det bedste, siger Claus Steinlein.

Også sportschef Svend Graversen har pæne ord til Brian Priske på falderebet.

- Vi har opnået vores største resultater gennem den seneste årrække, og det har Priske fortsat i sine to sæsoner som cheftræner med et suverænt mesterskab og vores første Champions League-gruppespil. Det er præstationer, som han med stolthed kan se tilbage på, pointerer Svend Graversen.

Priske: Udlandet var en drøm

Brian Priske havde i sin spillerkarriere fire sæsoner i Belgien - hos KRC Genk og Club Brugge - og har aldrig lagt skjul på sin ambition om at prøve sig af i udlandet som træner. Det får han chancen for nu.

- Det har været en drøm og en ambition at komme af sted til udlandet igen. Jeg er taknemmelig for otte og et halvt gode år i Midtjylland som spiller, assistent og chef. De sidste to år har været helt fantastiske, og nu er tiden til, at jeg skal noget nyt, siger Brian Priske.

Selv om den forgangne sæson sluttede skuffende for FC Midtjylland, der mistede førstepladsen og vandt sølvmedaljer, overvejer de positive og store resultater klart fra hans tid i klubben. Det tager han med sig.

- Jeg er utroligt glad for, at klubben har givet mig muligheden og tilliden som cheftræner. Jeg føler, at vi har haft et stærkt samarbejde mellem ledelsen og staben, som har været med til at indfri store forventninger, håb og drømme i form af et mesterskab og en Champions League-deltagelse, pointerer Priske og fortsætter:

- Jeg tager rigtig mange ting med mig videre i karrieren efter to omgange i klubben – først med Glen, hvor jeg tog et stort skridt som træner. Derefter med Jess til gruppespil for første gang. Så kom jeg tilbage og var med til at løfte klubben til et nyt niveau. Nu afleverer jeg FCM på et højt niveau, siger den 44-årige østjyde.

Trænerpræsentation på mandag

FCM meddeler, at klubben har fundet sin nye cheftræner, og at han vil blive præsenteret på et pressemøde på mandag. Alle forlydender går på, at der er tale om den tidligere Horsens-træner og nuværende tv-ekspert Bo Henriksen. Læs mere om det og ham her.

Ekstra Bladet har tidligere i dag skrevet, at FC Midtjylland får én million euro - svarende til 7,5 millioner kroner - for at lade sin cheftræner gå. Priske havde to år tilbage af sin aftale.

Royal Antwerp FC skriver på sin hjemmeside, at klubben og Priske har indgået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023.

- Priske overbeviste ikke kun med sine resultater, men også med sin lidenskab, drive og ikke mindst ambitioner, skriver den belgiske klub om trænervalget.

- Det er et ekstra plus, at hr. Priske kender godt til vores turnering og viste en særligt stærk indsigt og kendskab til vores gruppe af spillere ved samtalerne.

Brian Priske bliver præsenteret for de belgiske medier i begyndelsen af næste uge.

Royal Antwerp FC blev nummer tre i Belgien i den netop afsluttede sæson og er således en del af Europa League-kvalifikationen efter sommerferien.

Brian Priske

Født 14. maj 1977 i Horsens (44 år)

Gift med Tabitta Flyger. Sammen har parret børnene Amalie og August

Spillerkarriere:

AC Horsens -1997

Aarhus Fremad 1997-99

AaB 1999-03

KRC Genk, Belgien 2003-05

Portsmouth, England 2005-06

Club Brugge, Belgien 2006-08

Vejle Boldklub 2008-11

FC Midtjylland (leje) 2010

IK Start Kristiansand, Norge 2011

Trænerkarriere:

FC Midtjylland, assistent 2011-16

FC København, assistent 2016-17

FC Midtjylland, assistent 2018-19

FC Midtjylland, cheftræner 2019-21

Royal Antwerp (Belgien), cheftræner 2021-

Landsholdskarriere:

24 A-landskampe for Danmark

15 U-landskampe for Danmark

Meritter som træner:

Dansk mester som assistenttræner med FC Midtjylland 2014-15

Dansk mester som assistenttræner med FC København 2016-17

Dansk pokalvinder som assistenttræner med FC Midtjylland 2019

Dansk mester som cheftræner med FC Midtjylland 2019-20

DM-sølv og deltagelse i Champions League som cheftræner med FC Midtjylland 2020-21