Det første cubertræf i det midtjyske: 87 tilmeldte til weekendens stævne på Østre Skole

Andreas Friis Thorkildsen var træt af at rejse til Sjælland for at møde cuber-venner. Derfor skabte han selv det første stævne i Midtjylland

Udgivet:29. januar 2023, 19.00

Læsetid:3 minutter

Et glimt fra en af de mange konkurrencer. Cubing handler ikke kun om at samle professorterning så hurtigt som muligt, der er en lang række af forskellige discipliner indenfor den lidt nørdede sportsgren. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

1 måned siden

CUBE-STÆVNE De fleste af os har uden tvivl siddet og bøvlet løs med den såkaldte professorterning og følt os alt andet end professoragtige.

I hvert fald har jeg selv kastet mig ud i eksperimentet med at få samme kulør på alle seks sider af terningen.

Terningens felter er vredet rundt med stigende utålmodighed, og det er undertiden lykkedes at få samme farve på en enkelt side. Problemet er så bare, at der er et sandt farvemylder på de fem andre sider.

Efter et stykke tid er terningen så lagt til side under påskud af, at nu må det være nok for i dag, og at der er vigtigere ting at tage sig til.

Alt efter tålmodighed er projektet så blevet taget op endnu et par gange, inden den fordømte terning er havnet bagest i skabet med alskens andre ting, som man bilder sig selv ind, at man på et tidspunkt vil finde frem igen og finde ud af. Lokalt kulminerede sporten her i weekenden, da 15-årige Andreas Friis Thorkildsen fra Ikast skrev sig ind på hjemmesiden hos World Cube Association, da han stod som arrangør af Ikast Winter Cubing 2023.

Dette arrangement stod side om side med 23 andre cubing-stævner spredt over hele verden.

- Jeg fandt terningen frem, da jeg begyndte at kede mig lidt under corona, fortæller Andreas Friis Thorkildsen, der går i 8. klasse på Østre Skole.

Han fortæller videre, at han snart blev bidt af legen med terningen, og at han blev hurtigt bedre og bedre til at løse udfordringen med at få farverne på plads.

Han har selv stået bag det meste med lidt support fra forældrene.

- Blandt andet har han selv spurgt om lov til at benytte sin egen skole til overnatning og fået tilsagn.

Han har også selv fastlagt programmet for hele stævnet, hvor der lørdag sidst på formiddagen var 87 tilmeldte fra hele landet og Tyskland.

Maden må de selv sørge for, men Andreas Friis Thorkildsen og lokalkendte forklarer dem vejen til blandt andet Føtex, når sulten melder sig

- Der er indlagt konkurrencer over hele weekenden. Hvis det her viser sig at gå godt, så regner jeg med at kunne følge arrangementet op med endnu et stævne til sommer. Jeg vil dog gerne have lidt flere med til at arrangere det, siger Andreas Thorkildsen, der kaster et roligt blik på sin telefon.

- Nu må jeg smutte. Jeg er tilmeldt den næste konkurrence, oplyser han og sætter sig ved et af bordene, der er forsynet med stopur.

15-årige Andreas Friis Thorkildsen stod i spidsen for det første cubing-stævne i Ikast. Han skulle selv løse alt det praktiske lige fra tilmelding til at strikke et program sammen. Desuden sørgede han for, at cuberne kunne overnatte på hans egen skole. Foto: Henrik Ole Jensen
Det mindede mest af alt om en slags eksamen, når cuberne blev kaldt til konkurrence ved bordene. Foto: Henrik Ole Jensen
Sådan! Johan Mørkbak Bertelsen fra Ringkøbing har samlet Kubrik-terningen. Hans rekord lyder på 5,56 sekunder. Foto: Henrik Ole Jensen