Pokaltæsk hos rivalerne: FCM-fans skælder spillerne ud efter jammerligt nederlag i Viborg

På flade batterier kunne FCM intet stille op mod velspillende Viborg, der var klart bedre end rivalerne og sendte pokalmestrene ud af turneringen

Udgivet:10. november 2022, 20.19

Læsetid:3 minutter

FCM skuffede fælt i Viborg. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

5 måneder siden

FODBOLD »Ta’ jer sammen!«

Beskeden fra de mange medrejsende FC Midtjylland-fans var krystalklar efter slutfløjtet i Viborg.

Mens FCM-spillerne stod på grønsværen og kiggede op mod fansene, sang tilhængerne igen og igen, at de skulle tage at tage sig sammen.

De forsvarende pokalmestre er ude af dette års udgave af turneringen efter at være blevet totalt overmatchede af lokalrivalerne fra Viborg.

Det grønblusede hjemmehold vandt helt fortjent med 3-1 - stillingen var 3-0 efter en første halvleg, hvor FCM-holdet var helt og aldeles fraværende.

FC Midtjylland er tydeligvis meget mærkede at det hårde og tætte kampprogram, men det er trods alt langt fra undskyldning nok for den jammerlige indsats, der blev lagt for dagen i de første 45 minutter.

FCM stillede op uden profiler som anfører Erik Sviatchenko og Gustav Isaksen samt de skadede Evander Ferreira og Henrik Dalsgaard.

Gæsterne stillede dog stadig med et, på papiret, stærkt mandskab. Men det blev hurtigt tydeligt, at den manglende energi, som i høj grad prægede mandagens 0-0-hjemmekamp mod FC Nordsjælland, også slog igennem i Viborg.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Se karaktererne:</span> Fra fornærmende ringe til lige godkendt hos FCM-spillerne <span>Se karaktererne:</span> Fra fornærmende ringe til lige godkendt hos FCM-spillerne
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Se karaktererne: Fra fornærmende ringe til lige godkendt hos FCM-spillerne

To hurtige Viborg-mål

Efter et lille kvarter kunne de grønblusede hjemmefans stemme i med et jubelbrøl. Elias Achouri trak mod baglinjen og afleverede bagud i feltet, hvor Kristoffer Olsson forsøgte at sparke væk. Men bolden røg hen til Viborgs Mads Søndergaard og ind i målet bag Jonas Lössl.

Bare fem minutter efter øgede Viborg til 2-0, da Nicolas Bürgy var lynsnart over returen, der kom fra et stolpeskud fra Anton Gaaei.

Først efter en lille halv time kom første nærgående forsøg fra FCM, da Anders Dreyer sendte bolden snert over mål.

Men hjemmeholdet var mest på bolden. Mest farlige. Og tilsyneladende klart mest tændte.

Med 10 minutter tilbage af halvlegen stak Viborgs Ibrahim på en soloudflugt, snød alle FCM’ere på sin vej og udplacerede stensikkert Lössl til 3-0.

Isaksen ind - og mål

Cheftræner Albert Capellas reagerede i pausen ved at sende Gustav Isaksen på banen. og efterårets største FCM-profil skulle kun bruge syv minutter på banen, før han havde reduceret til 1-3 på en flad, velplaceret firsstimer - efter fint oplæg fra Anders Dreyer.

Klasse fornægter sig ikke - Gustav Isaksen var ellers løbet helt tør for batterier mandag aften mod FC Nordsjælland, men han må have været en tur i oplader i mellemtiden.

FCM’s stjerneskud gjorde en forskel fra den decideret ringe første halvleg, men han kunne ikke gøre det alene. Selvom FC Midtjylland havde bolden meget efter pausen, var hjemmeholdet hyperfarlige på omstillinger og havde flere gange muligheden for at afgøre kampen endegyldigt.

Med syv minutter igen var et afrettet skud fra indskiftede Jan Zamburek lige ved at snyde Jonas Lössl. Og lidt senere reddede FCM-keeperen flot på et forsøg fra Nils Mortimer.

Viborg kørte pokalsejren sikkert i hus - og efter slutfløjtet var beskeden altså klar fra det propfyldte udebaneafsnit med FCM-fans:

»Ta’ jer sammen!«