Efter 18 års tro tjeneste kørte den rustfyldte bus sin sidste tur: Nu skal »Tourbussen« skabe livsglæde for de ældre

Den gamle »rustbunke-bus« har leveret et væld af minder til Bøgildlund. I sidste uge fik den endelig lov at begynde sin pensionisttilværelse

Udgivet:07. november 2021, 06.23

Læsetid:2 minutter

Jeanette Arp Ladekjær yderst til venstre, ergoterapeut ved Bøgildlund, måtte lige stramme snoren en anelse, så Ernst Jensen kunne få klippet det sidste stykke over. Bagved står Vivi Lyngholm, som var den anden beboer, der fik lov at klippe snoren. Foto: Jørn Deleuran

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

UDFLUGTER Den har sukket efter det længe, den 18 år gamle bus, som på utallige udflugter har skabt livsglæde og minder for beboerne på Plejecentret Bøgildlund.

Rusten har langsomt overtaget, og det var et spørgsmål om tid, før regnen ville dryppe ned på sæderne.

Tirsdag i sidste uge blev det endelig tid til at lade sig pensionere, da Bøgildlund holdt en stor afskeds- og goddag fest for begge busser.

Med bobler og lagkage på bordene til tonerne af ... ja hvad mon?

Selvfølgelig »Hjulene på bussen«, som havde fået et personligt præg med vers skrevet netop til lejligheden. Her trak den gamle bus på sin sidste tur den nye frem foran de mange glade beboere.

- Det er en milepæl, og vi er så glade for, at det nu er lykkedes. Det er lykkedes takket være flid, frivilligt arbejde og ikke mindst støtte fra fonde, privatpersoner, Ikast-Brande Kommune samt en netop nedlagt mindefond, lød det fra Ellen Pedersen, formand for Støtteforeningen Bøgildlund, med henvisning til Ane Fejerskovs Mindefond, som byrådet i sensommeren besluttede at nedlægge for derefter at give midlerne til Bøgildlund.

- På den måde nåede vi helt i mål, og det er fantastisk, tilføjede Ellen Pedersen.

Oplevelser i det blå

Det er vigtigt for Bøgildlund at have en bus, og det kan ligeledes ses på den opbakning, indsamlingen har fået. Derudover står 13 frivillige chauffører klar til på skift at tage beboerne med på udflugt.

- Bussen er vigtig for borgerne både på daghjemmet og på plejecentret, fordi den simpelthen er med til at øge livskvaliteten. Vi bruger den til udflugter, og bussen er af sted hver eneste dag, forklarede ergoterapeut Jeanette Arp Ladekjær.

Og hvad er barnets navn?

Bandet Tre gange F spillede folkemusik, da tiden var kommet til at afsløre bussens navn. Flere beboere var kommet med forslag, og det var Asta Pedersen, som fandt på vindernavnet.

- Bussen skal hedde Tourbussen, og det er vigtigt at huske, at det er det engelske ord tour »tur«, så det hedder »tour«, ligesom man kender fra cykelløb, sagde en stolt Asta Pedersen

Ellen Pedersen rettede tak til Veluxfonden, Lions Club Ikast, Den Jyske Sparekasses Fond, som administreres under Vestjysk Bank, TrygFonden Ikast Sparekasses Legat, et legat administreret af Ikast-Brande Kommune samt private donationer, som blandt andet er blevet til via penge fra et gardinsalg på Bøgildlund.

Ellen Pedersen kunne i sin egenskab som formand for støtteforeningen skåle og rette en tak til de frivillige.