Triatlon-feber i Ikast

IKAST | 200 tilmeldte til ISK Triatlons stævne fredag og lørdag - heriblandt officiel DM-serie

Udgivet:15. maj 2014, 09.00

Læsetid:3 minutter

ISK Triatlon er vært, når der fredag og lørdag arrangeres triatlonstævne i Ikast - her et glimt fra sidste år (Foto: Jens Anton Nordestgaard)

9 år siden

TRIATLON | Fredag og lørdag vil over 200 triatleter præge midt- og sydbyen i Ikast. Det er ISK Triatlon, der står bag klubbens årlige stævne - men i år er tiltaget udvidet med en officiel DM-serie, hvor Danmarks bedste udøvere deltager.

- Da vi er en ny klub og DM-serien er helt ny, får vi ret meget indflydelse på stævnet - og det er gode lærepenge for os, siger Torben Lykke, der er del af stævneledelsen hos ISK Triatlon.

For bredde og elite

Den lokale triatlon-klub, der er en underafdeling af Ikast Svømme Klub, har haft licens siden januar 2013. På Store Bededag sidste år debuterede man som vært, og nu er man altså klar til et dobbelt-stævne, hvor både lokale motionister men også ambitiøse amatører og elitetriatleter stiller op.

- Vi vil gerne lave en tradition på samme måde som eksempelvis motionsløbet »Ikast Løbet« - altså en begivenhed, hvor mange lokale samles og hvor alle kan være med, fastslår Torben Lykke.

Kan snuse til sporten

Fredag formiddag indleder 100 deltagere triatlon-dagene. Løbet tæller primært motionister fra Ikast- og Herning-området. De starter i Ikast Svømmecenter med 400 meter svømning, dernæst skiftes til cykeludstyr og 18 kilometers kørsel på jernhesten, inden der sluttes af med fire kilometers løb. En distance, der kendes som »4-18-4« - svarende til en tiendedel af den verdenskendte Iron Man-distance.

- Der er mange debutanter, som bruger løbet til at snuse til triatlonsporten, siger Torben Lykke.

Rundt i midt- og sydbyen

Arealet bag svømmecentret på Vinkelgade danner skiftezone ved begge løb. Cykelruten omfatter Kirkegade, Marienlunds Allé, Skelhøjevej og videre ud til Isenvad, inden deltagerne rammer Brandevej og returnerer til Vinkelgade via Kirkegade. Løberuten når forbi Vestre Skole, Frisenborgparken, Marienlund Allé, Kirkegade og retur til svømmecentret.

- Der bliver masser af intensitet, og ruterne indbyder til at tilskuerne kan bakke op ved vejkanten, påpeger Lykke.

DM-point på spil

Lørdag afvikles der to DM-afdelinger i Ikast. Amatørerne - den såkaldte »Age Group« - starter med svømning fra klokken 9. To timer senere sendes eliteudøverne afsted. Deltagerne fra børn- og ungeklassen skal svømme 300 meter, cykle ni kilometer og løbe to kilometer. Eliten inden for juniorer, herrer, og damer skal igennem 600 meters svømning, 18 kilometers cykling samt fire kilometers løb.

Lørdag bliver der tale om en anderledes cykelrute, idet DM-deltagerne må køre samlet i felt som ved etapeløb. Det betyder, at der ved Hyldgårdsskolen etableres en lukket cykelbane, som skal gennemføres tre (ungdom) og syv gange (junior og seniorer).

- DM-stævnet er vigtigt, idet flere af elitetriatleterne også kæmper om pladser til næste OL, bemærker Torben Lykke.

50 frivillige på plads

ISK Triatlon stiller med 50 frivillige - heriblandt klubbens 33 medlemmer. Eneste ISK’er, der deltager i elite-herrefeltet er 19-årige Mathias Petersen, der i sidste weekend vandt sølv ved DM i duatlon. Også de to 12-årige Ikast-piger, Savannah Lundvig og Freja Elling, er med på hjemmebane.