The Show must go on

Ikast-Brande Gymnasium har med succes genoptaget musical-traditionen efter et par års corona-aflysninger

Udgivet:08. februar 2023, 13.55

Læsetid:1 minut

Eleverne på Ikast-Brande Gymnasium har med succes genoptaget traditionen omkring den årlige musical. De har spillet søndag, mandag og tirsdag. Foto: Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist

8 måneder siden

MUSIK De skråler, og de stråler på scenen i Quben ved Ikast-Brande Gymnaisum. Efter et par års corona-nedlukninger er eleverne tilbage. Overbevisende og med liv i øjnene synger de Queens gamle hit: »The Show must go on« - Forestillingen skal fortsætte. »Voulez-Vous« er titlen på årets musical, der som Abba-nummeret garanteret bliver en succes hos publikum.

Oversat til dansk er den franske titel en høflig henvendelse: »Vil De ...« - ja, man fristes til fortsætte sætningen: »... med på en kulturel oplevelse med en flok entusiastiske og engagerede elever, der har puklet i månedsvis, og siden årsskiftet har brugt hver eneste weekend på at synge, danse og samarbejde om deres fælles projekt?«

Og ja, det vil man gerne!

Pirrende koreografi

Med farverige (frække) og udfordrende kostumer lokker eleverne sit publikum med ind i en musikalsk verden, hvor man hurtig overgiver sig til både musikken, koreografien og den romantiske fortælling om kærlighed.

Pirrende koreografi får grinet frem, og man er ikke i tvivl om den lumre undertone på en natklub, hvor kurtisaner er til salg for ussel mammon.

Gymnasieeleverne er dygtigt instrueret ud af sceneskræk og generthed og leverer varen.

Gemt i et hjørne højt oppe under loftet slider en mindre flok elever i næsten usynlighed og leverer den musikalske lydkulisse.

Musicalen på Ikast-Brande Gymnasium er et frisk kulturelt pust, som selv ikke en årelang pandemi kan lægge i graven. En tradition, hvor eleverne med hårdt arbejde skubbes ud over den berømte kant og beviser for ikke bare sig selv, deres engagerede lærestab og klassekammeraterne, men for hele verden, at man kan meget mere, end man tror.

De kan synge, danse, performe og i fællesskab levere en forrygende oplevelse for dem, der sidder på tilskuerrækkerne.

Se flere billeder på ikast-brandenyt.dk