Succes med fællessang vender tilbage til Ikast: Der sker noget i os, når vi synger sammen

For et år siden havde Ikast Bibliotek succes med Morgensang, som dog måtte lukke ned på grund af corona. Senere vandt sangen igen frem i nye rammer, og Bente Busk håber på en ny omgang til februar

24. januar 2021, 06.01

Morgensang på Ikast Bibliotek håber fortsat på at kunne vende tilbage, når det igen er sundhedsmæssigt forsvarligt. Foto: Laila Kempel

IKAST Hun blev kaldt villavejens Phillip Faber, da Bente Busk med efterårssolen bag sig spillede sange i sin have omkring et elektronisk klaver på Poul Gerness Vej i Ikast.

Godt syv måneder forinden havde den tidligere Bakkehus-leder også haft stor succes med fællessang under konceptet Morgensang på Ikast Bibliotek. Konceptet åbnede i februar 2020 - få uger før coronaen tog taktstokken i verden.

Sikkerhed først

Nu fortæller Bente Busk, at Morgensang på biblioteket fortsætter i 2021.

- Planen var, at vi ville begynde 20. januar, men det må vi udskyde, og vi afventer, hvad myndighederne melder ud, siger Bente Busk

- Indtil videre har vi udsat Morgensang, indtil det igen er tilladt at samles på den måde, siger Bente Busk.

Arrangørerne lægger vægt på, at arrangementerne foregår under de gældende coronarestriktioner. Netop sang har været frarådet - både omkring juletræet og i landets kirker. Derfor vil de fremmødte fra den nye opstart sidde med god plads mellem stolene og rigeligt med sprit. Samtidig vil der være et begrænset antal pladser, hvorfor man desuden skal trække en pladsbillet.

Fællessang vigtig

Vigtigheden af at mærke et fællesskab ligger Bente Busk på meget sinde. Det var også derfor, hun tog sagen i egen hånd, da Morgensang lukkede ned på grund af frygt for coronasmitte.

Nu er situationen stort set den samme. Forskellen er imidlertid, at det er vinter og mørkt.

- Morgensang gør, ligesom alle andre former for fællessang, noget godt ved os som mennesker. Vi frigør nogle hormoner - af nogle kaldet lykke-hormoner - som gør os glade og giver os en god start på dagen; en fornemmelse af, at nu er vi i gang. Fællessangen skaber også et fællesskab med andre, en »vi-følelse«, uden at man nødvendigvis behøver at kende hinanden. Generelt for fællessang gælder dog, at mange mennesker her finder nye fællesskaber, lyder det fra Bente Busk.