FrivilligBørsen tager imod ønsker

BØRSDAG | Den store børsdag den 14. maj nærmer sig, og det er altså tilladt at ønske - uden at bidrage den anden vej

Udgivet:17. april 2013, 15.26

Læsetid:3 minutter

Projektleder Kurt Larsen arbejder helt frivilligt på at søsætte et helt ny koncept i Ikast Brande

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

BØRSDAG | Ikast-Brande FrivlligBørs er ved at være landskendt. Og når den, den 14. maj for alvor gør opmærksom på sig selv ved den store Børsdag, så gælder det om at handle.

Og hvilke aktiveter er det så man handler med. Man handler simpelthen med sin frivillige arbejdskraft.

 

Om man har noget at tilbyde, eller noget man mangler, så er det med at byde ind, så man kan komme med i kataloget.

- Og det er altså tilladt kun at have ønsker, siger projektleder Kurt Larsen, der iøvrigt er lige så frivillig og ulønnet som hele konceptet lægger op til

Konceptet er således indrettet, at man godt måønske uden at tilbyde noget til gengæld. Det handler ene og alene om frivilligheden. Der er ingen penge mellem hænderne på nogen, understreger, Kurt Larsen.

Han oplever, at mange tror, at man kun måønske, hvis man samtidig har noget at tilbyde.

Sådan er det ikke.

Man må godt nøjes med at ønske. Og man må gerne kun byde ind med sin arbejdskraft/ydelse

Kurt Larsen har brugt og bruger dagligt rigtige mange frivillige timer på at få søsat det unikke projekt, der efterhånden er ved at være kendt i det ganske land.

Derfor er Kurt Larsen også begyndt at fare udenfor kommunen for at fortælle om konceptet, der er kopieret fra blandt andet Norge og Holland.

- Vi lever i en tid, hvor man bosætter sig et andet sted end man er vokset op. Derfor kender man ikke altid nogen, der lige kender nogen, der kender nogen, som i gamle dage. Men det betyder jo ikke, at man ikke vil eller kan hjælpe hinanden - uden at der skal penge og fakturaer imellem. Man kender bare ikke nødvendigvis behovet eller dem, der kan hjælpe. Det handler bare om at kende mulighederne for at kunne hjælpe hinanden sådan helt frivilligt, siger Kurt Larsen.

Der er stor bevågenhed om projektet i Ikast-Brande Kommune og for Kurt Larsen og de øvrige i projektgruppen handler den næste måned om at få sat ord påønsker og tilbud, som så gerne skulle finde hinanden på børsdagen den 14. maj.

- Vi forventer, at der kommer gæster fra hele landet til vores Børsdag den 14. maj, og selvfølgelig håber vi også på at kunne lukke en masse "handler"

Og på FrivilligBørsen betyder det, at folk mødes og fåønsker og tilbud til at nå sammen. Helt frivilligt og uden at det koster andet end den frivillige tid.

Økonomisk støtte

Og faktiske er konceptet så unikt, at både Ole Kirks Fond og Tuborg Fonden har valgt at bidrage med penge for at understøtte frivilligheden, og arbejdet med at få det synliggjort

Center for frivilligt Socialt Arbejde, der i den grad følger arbejdet i Ikast-Brande Kommune har hyret et helt TV selskab ind til den 14. maj, i håb om at få et materiale, som andre siden kan drage nytte af.

- Vi fornemmer, at det syder og bobler rundt omkring. Grundtanken er jo, at få det offentlige til at samarbejde med borgere og det private erhvervsliv. Og det er opgaven/udfordringen. Vi er overbevist om, at der findes oceaner af frivillig arbejdskraft, som blot mangler at blive koordineret. Vi har klar målsætning om, at vi arbejder med ligeværdighed om man er lille og lokal eller stor og landsdækkende. Alle er lige og kan byde ind med det ene eller andet, siger Kurt Larsen.

Han håber, at specielt virksomhederne bliver opmærksomme på projektet og ved godt, at det er her, den store udfordring ligger. Der er mange, der er klar til at bruge deres fritid på frivilligt arbejde, men vi skal også have virksomhederne til at tage et socialt ansvar, siger projektlederen.

Han kan iøvrigt træffes på kurt.ikast-brande frivilligbors.dk