Så er der Big Mac og fritter: Nu er McDonald’s åbnet i Ikast

I bil, på cykel, til fods og på løbehjul ankom ikastboerne torsdag formiddag til åbningen af McDonald’s på La Cours Vej i Ikast

30. april 2020, 12.13

Torsdag klokken 10.00 åbnede McDonald’s en restaurant på La Cours Vej i det sydlige Ikast. Tæt ved motorvejen og med Jem & Fix, tankstation Go’on og Teslas kommende ladestation som nærmeste naboer. Foto: Tom Laursen

IKAST - Har de åbnet? En kvinde drejede torsdag formiddag klokken 09.44 sin blå Citroën Picasso ind til den nyopførte McDonald’s på La Cours Vej i det sydlige Ikast.

Hun fik dermed æren af at være den første til at bestille mad ved McDrive-vinduet.

Men hun måtte væbne sig med tålmodighed, for den officielle åbning var først klokken 10.00.

- Jeg arbejder som pædagog, men jeg har fri i dag. Jeg var lige ude at køre og skulle egentlig bare ind for at tanke benzin ved siden af, men så blev jeg lidt sulten, sagde den 27-årige ikastbo Samantha Lund fra det nedrullede bilvindue til avisens udsendte, der på grund af gældende corona-krav stod et par meter derfra.

- Det er lækkert med en McDonald’s i Ikast, men også lidt farligt. Jeg arbejder om aftenen, så det er nemt lige at dreje ind forbi på vej hjem, lød det med et smil fra Samantha Lund.

- Jeg skal have Chili Cheese Tops. Men måske bør jeg også købe noget med til min mand, som arbejder hjemmefra. Han ved ikke, jeg er her, så han bliver nok glad, tilføjede hun.

En perfekt placering

Den aktuelle corona-situation i Danmark har gjort åbningen af McDonald’s i Ikast lidt anderledes, end fastfoodkæden normalt håndterer denne slags mærkedage.

- Vi er underlagt sundhedsmyndighedernes restriktioner om afstand og sikkerhed, og de krav overholder vi, fortalte franchisetager Carsten Mikkelsen, der ud over den nye restaurant i Ikast også driver McDonald’s-restauranter i Holstebro, Ringkøbing, Struer og på Silkeborgvej i Herning.

Han ser et stort potentiale i placeringen tæt ved motorvejsafkørsel 37 - Ikast Øst.

- Der er ingen tvivl om, at det både er de lokale, der kommer og spiser her, og vi kan stille sulten for nogle af de 20.000 bilister, der dagligt kører ude på motorvejen, sagde Carsten Mikkelsen.

Brande åbner fredag

Ved siden af McDonald’s på La Cours Vej er den amerikanske elbilproducent Tesla i fuld gang med at gøre klar til ny »Supercharger-station«.

Benzin- og dieselbiler kan allerede tanke op hos Go’on - og man kan købe ind hos den nyåbnede Jem & Fix.

- Der er en samhørighed mellem de forskellige kæder, og vi bidrager alle til at skabe trafik her og omsætning hos hinanden, sagde Carsten Mikkelsen.

Han har franchise-kollegaer, der også er klar til at åbne i andre byer.

- McDonald’s-kæden indvier tre nye restauranter indenfor en uge. Torsdag i Ikast, fredag i Brande og næste uge i Vordingborg. Så vi kommer over 90 restauranter på landsplan, sagde Carsten Mikkelsen.

Midlertidige åbningstider

Åbningstiderne i Ikast er på grund af corona begrænset til tidsrummet mellem klokken 10.00 og 01.00 alle ugens dage.

Men når hverdagen er normal igen, udvides åbningstiden i Ikast til tidsrummet 07.00-01.00 mandag til torsdag samt søndag.

Og 07.00 til 03.00 fredag og lørdag.

- Lige nu kan man bruge McDrive som normalt, plus man kan gå indenfor og bestille sin mad ved skærmene og få maden udleveret ved disken. Men maden er pakket i poser, og man skal tage den med ud igen, for der må lige nu ikke sidde gæster inde i restauranten, forklarede Carsten Mikkelsen.

Lektier før lækkerier

Blandt åbningsdagens gæster, der havde valgt sidstnævnte løsning var 12-årige Jacob Larsen og 13-årige Oskar Black Landrock fra Ikast.

De stod forrest i køen ved restaurantens hovedindgang.

Drengene går i 6. klasse på Østre Skole, men i denne tid står den dog på hjemmeundervisning, og de to venner havde været flittige fra morgenstunden.

- Vi har lavet alle de lektier, som vi skulle i dag, så vi har fået min mor til at køre os herhen, sagde Jacob Larsen, der havde besluttet sig for at bruge lommepenge på en cola og en hamburger, mens kammeraten skulle have to cheeseburgere.

- Det er meget fedt at have en McDonald’s her i Ikast, så man ikke behøver køre så langt, sagde Oscar Black Landrock om den nyåbnede restaurant.

Kort efter kunne de to drenge gå ud til den ventende bil med hver sin brune McDonald’s-pose i hånden.

27-årige Samantha Lund fra Ikast fik æren af at være den første kunde gennem McDrive. Foto: Tom Laursen
McDonald’s åbner i Ikast under iagttagelse af alle myndighedernes coronapåbud og -restriktioner. Man kan godt bestille sin mad inde i restauranten, men maden bliver udleveret i en pose, for det er ikke tilladt at sætte sig ved bordene. Foto: Tom Laursen
12-årige Jacob Larsen (t.v.) og 13-årige Oskar Black Landrock fra Ikast stod på åbningsdagen klar som de første ved hovedindgangen til den nye restaurant, og de to venner er meget glade for nu at have fået en »lokal« McDonald’s. Foto: Tom Laursen
Restaurantchef Anders Frandsen (t.v.) bød torsdag de første gæster velkomne i den nye McDonald’s i Ikast. Her ses han sammen med franchisetager Carsten Mikkelsen, der også driver McDonald’s-restauranter i Holstebro, Ringkøbing, Struer og på Silkeborgvej i Herning. Foto: Tom Laursen