Ros til handicapområdet under corona

Handicaprådet i Ikast-Brande Kommune har netop afviklet møde

Udgivet:26. maj 2020, 09.51

Læsetid:2 minutter

Handicaprådet i Ikast-Brande Kommune uddelte ros til handicapområdet for den foreløbige indsats under coronapandemien. Her foto fra bostedet Bøgehusene i Ikast. Foto: Flemming Hansen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

HANDICAPOMRÅDET Der var ros til personalet på psykiatri- og handicapområdet på det seneste ordinære møde i Handicaprådet i Ikast-Brande Kommune.

Rådet, der blandt andet rådgiver kommunen i handicappolitiske spørgsmål, er sammensat af repræsentanter fra handicaporganisationer, fra kommunalpolitiske udvalg og ledende kommunale medarbejdere fra de relevante områder. Det seneste møde forleden foregik naturligvis efter alle gældende foreskrifter - virtuelt.

Overordnet set blev der delt ros ud til personalet på psykiatri- og handicapområdet. Medlemmerne gennemgik blandt andet også afrapportering fra Socialtilsyn Midt, afrapportering om magtanvendelse og årsrapport om utilsigtede hændelser.

- Overordnet går det godt på de tilbud, vi holder øje med, og vi vil gerne udtrykke anerkendelse af personalets faglige og menneskelige indsats i de tilbud, der er på området, siger Handicaprådets næstformand Bernt Bech, Ejstrupholm.

- Der bliver gjort en god indsats, og det er vores indtryk, at man gør sig umage med at lære af det, hvis der er områder, der trænger til forbedring, og det er meget positivt, at psykiatri og handicapchef Ulla Wernberg-Møller allerede har taget hånd om det på de områder, hvor det er nødvendigt, uddyber næstformanden.

Godt arbejde i svær tid

Rådet har ikke været samlet siden februar, og det var derfor det første møde siden udbruddet af corona.

- Generelt set er handicapområdet blevet varetaget godt, selv om der er i så alvorlig en krise altid vil opstå udfordringer. Nogle bliver også hårdere ramt. Men kommunen lukkede ned for besøg på institutionerne på grund af smitterisiko, og hensynet til beboerne er det vigtigste, siger Bernt Bech, der nu ser frem til, at der nu som på ældreområdet også bliver lempet på besøgsreglerne på bostederne i kommunen.

- Der er mange, både pårørende og beboere, der trænger til at få eller komme på besøg. Hvis myndighederne vurderer, at smitterisikoen er lav nok til, at det er forsvarligt, så synes jeg, det er ok, siger Bernt Bech.