Soldaternes mand har sagt farvel

Soldatermissionens tidligere generalsekretær Niels Erik Bjerregaard er død. Han blev 84 år

Udgivet:31. juli 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Niels Erik Bjerregaard deltog i juni i et lokalt »Royal Run« hvor børn og ældre mødtes til fælles aktiviteter på Bøgildlund. Her sammen med hustruen Kirsten. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

NEKROLOG Niels Erik Bjerregaard, Bøgildlund Plejecenter er død. Han blev 84 år.

Niels Erik Bjerregaard var oprindelig fra Hvidbjerg på Thyholm.

Det lå i kortene, at han så ind i en fremtid som landmand. Men efter at have aftjent sin værnepligt var han blevet engageret i soldatermissionen.

Han tog en uddannelse som diakon og var blandt andet ansat på soldaterhjemmet i Haderslev, inden han og hustruen flyttede til Sjælland. De var ledere af soldaterhjemmet i Slagelse inden de i 1966 kom til Ikast.

Byen var valgt med omhu. Den lå perfekt midt i det hele. Niels Erik Bjerregaard var nemlig blevet rejsesekretær i KFUMs soldatermission, og brugte en del tid på landevejen.

Niels Erik Bjerregaard var i 18 år ansat som familievejleder i Ikast Kommune. I 1988 blev han generalsekretær i KFUMs soldatermission og kom ligeledes vidt omkring. Blandt andet besøgte han de udsendte danske soldater på Balkan.

Ved siden af sit professionelle virke var han også dybt engageret i det lokale kirkelige arbejde.

I begyndelsen af 70’erne var han med til at starte den første Y’s Men’s club op i Ikast. Han var blandt andet initiativtager til at oprette en genbrugsbutik på Østergade. Den flyttede videre til Kildevej, inden den blev lukket ned på grund af udfordringer omkring momsfritagelse.

Men en gang genbrug altid genbrug. Niels Erik Bjerregaard var nemlig en af hovedmændene, der i 2000 havde lejet tomme butikslokaler på Møllegade, hvor de i soldatermissionen i samarbejde med Sudanmissionen åbnede genbrugsbutik. En butik som i dag stadig fungerer i bedste velgående, og i dag drives alene af soldatermissionen.

Niels Erik Bjerregaard led i sine sidste år af både demens og Parkinson, og blev i foråret hårdt ramt af corona. Det betød, at han flyttede ind på Bøgildlund, hvor han var kommet siden 2017.

Niels Erik Bjerregaard nåede præcist at deltage i sit tredjeældste barnebarns bryllup inden han blev ramt af en infektion.

Han efterlader sig sin hustru Kirsten, der bor i parrets andelsbolig samt døtrene, Lone, Helle, der begge bor i Ikast og sønnen Kristian, Ringkøbing samt otte børnebørn, der alle bor i det midtjyske - fra Århus til Ringkøbing, samt fire oldebørn.