Jubilæum på hjul:

Ikast-ægteparret Edith og Niels Erik Boldreel købte for halvtreds år siden en skriggul Toyota hos den lokale bilforhandler, hvor de netop har købt bil nummer 20

Udgivet:25. november 2021, 16.12

Læsetid:2 minutter

Ægteparret Niels Erik og Edith Boldreel foran den bilmodel, som de snart kan parkere i deres indkørsel som deres Toyota nummer 20. Foto: Privatfoto

Mathilde Bach Callesen
Journalist

2 år siden

JUBILÆUM Kærligheden mellem det japanske bilmærke Toyota og ægteparret Edith og Niels Erik Boldreel begyndte at spire i sommeren 1971, da Niels Erik Boldreel havde forelsket sig i en farverig Toyota Corolla 20.

- Den var skriggul. Det var vores første bil nogensinde, husker han tilbage på sommeren for et halvt århundrede siden.

Da det var deres første bilkøb, skulle der laves lidt reseach, før Ikast-ægteparret slog til og købte deres første bil.

- Vi gik ind og kiggede i »Bilbogen« for at undersøge, hvad modellen kunne og kostede, husker han og fortæller, at de efterfølgende bestilte den hos Engedal & Vestergaard, som havde bilhus på hjørnet af Østergade og Jyllandsgade i Ikast.

Historien kom ægteparret til at tænke tilbage på, da de for nyligt købte deres Toyota nummer 20 hos den lokale Toyotaforhandler - dog med én enkel afkørsel til en forhandler i Esbjerg. Dermed har de gennem 50 år handlet bil hos den lokale Toyotaforhandler.

- På et tidspunkt havde vi tre Toyotaer stående i indkørslen, fordi vi også havde en firmabil, fortæller han.

Niels Erik Boldreel har arbejdet som sælger, hvilket er en af årsagerne til de mange biler gennem tiden, fordi han har kørt landevejene tynde.

Fra gul til pensionistbil

Parrets første bil, som blev købt for rundt regnet 25.000 kroner - med det hele herunder nummerplade, gjorde det nemmere at besøge familien.

- Vi var tilflyttere til Ikast og vores familie boede udenbys, så når vi skulle besøge familien, skulle vi med bus eller køre selv. Så vi købte bil, fortæller Niels Erik Boldreel og uddyber, at det var hustruen, som købte den.

- Han havde ikke kørekort, fortæller Edith Boldreel.

Igennem de mange år har behovene for bil skiftet undervejs. Dermed er det forskellige modeller, der er blevet parkeret i garagen gennem årene.

- Vi har på et tidspunkt haft en bil på gule plader med ordentligt træk - den var god at have i den tid, hvor børnene skulle flyttes hjemmefra, lyder det fra Niels Erik Boldreel.

Det seneste - og tyvende bilkøb - er en Toyota Yaris Cross Hybrid, som de bestilte 50 år, efter de fik leveret deres skriggule Toyota Corolla 20.

- Det er en bil, hvor man skal sætte sig lidt op. Det er sådan en pensionistbil. Den passer til vores alder, fortæller Edith Boldreel og kigger på sin mand:

- Og vi skal have plads til alt det, vi gerne vil. Vi skal have plads til vores to golftasker og forskellige ting, når vi skal i sommerhus, tilføjer han.

Behovene og bilmodellerne er skiftet igennem tiden, men det er forhandler og værkstedet ikke.

- Det er dejligt nemt, at det er lige her i byen, hvor vi kender værkstedet og folkene, siger Edith Boldreel.

Her er deres første bil pakket og klar til en ferie. Foto: Privatfoto