Erhvervsklima: Glæde, stolthed - og en smule eftertanke

Udgivet:12. oktober 2016, 22.04

Læsetid:2 minutter

To glade kolleger - borgmester Carsten Kissmeyer og Preben Christensen efter overrækkelsen af den sjette 1. plads Foto: Steen Hebsgaard

7 år siden

Erhverv Der var naturligt nok både glæde, stolthed og masser af ros til medarbejderne, da byrådet mandag aften tog til efterretning, at Ikast-Brande Kommune for sjette gang af syv mulige toppede Dansk Industris medlemsvirksomheders vurdering af kommunernes serviceniveau, men der var også plads til at kigge på mulige forbedringer. Således er Ikast-Brande dumpet fra en tredje- til en 26.-plads m.h.t. overholdelse af betalingsfrister, og i erhvervskontaktudvalget hæfter man sig ved, at man på dialogen med virksomhederne er gået fra en første- til en femteplads.

- Vi kan ikke andet end at være stolte, sagde erhvervskontaktudvalgets formand, viceborgmester Preben Christensen (L), som også glædede sig over, at man i virksomhederne har nogle fantastiske ambassadører. Hele 89% (3%-point mere end sidste år) vil anbefale kommunen til andre virksomheder. Gennemsnittet på landsplan er 64%. Borgmester Carsten Kissmeyer (V) pegede på Ikast-Brande Kommunes løsningsorienterede tilgang til tingene som det afgørende:

- Vores medarbejdere gør det hamrende godt, fastslog han og understregede nærhedens betydning. Det er hverdagens udfordringer, der spiller en rolle.

- Det er imponerende, at vi bliver ved med at vinde den her meningsmåling, sagde Dansk Folkepartis Simon Vanggaard.

- Der er rigtig meget, vi gør godt, fortsatte han, selvom han ikke havde oplevet helt den samme positive indstilling fra et par af kommunens mindre erhvervsdrivende, på partiets nyligt afviklede seminar.

Løsgængeren Ismail Yalcin mente, det var sundt med noget kritik og savnede desuden en bedre markedsføring af prisen, noget han bl.a. klandrede pressen for. Tove Videbæk (K) kaldte det "fantastisk", at Ikast-Brande igen-igen er blevet nr. 1. Hun fremhævede, at man var rykket fra en placering som nr. 27 i 2010 til en førsteplads på punktet "adgang til kvalificeret arbejdskraft" og Jobcentrets indsats, og Socialdemokratiets Inge Dinis understregede vigtigheden af, at tiltrække nye virksomheder og bibeholde de eksisterende. Hun havde dog også noteret sig, at Ikast-Brande er faldet tilbage i virksomhedernes vurdering af folkeskole og daginstitutioner.

- Vi skal lære af det - italesætte det gode og se på, hvad der kan gøres bedre, afrundede hun debatten.