Møbelpolstrer på den rette stol: DM vinder i Skill

Danmarks bedste møbelpolstrer 28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen kører gerne en hel time for at komme på arbejde i Ikast

23. januar 2020, 09.12

Nanna Bang Møller-Jakobsen er Danmarks bedste møblpolstrer-lærling. Hun er i lære hos N-Design i Ikast og er allerede begyndt at forberede sin svendeprøve, hvor der skal indgå sælskind. Foto: Laila Kempel

DM Hun er træt men glad, 28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen er tilbage på værkstedet på Orionvej 2 i Ikast, hvor hun i øjeblikket er i voksenlære som møbelpolstrer hos N-Sign.

Weekendens hektiske deltagelse i DM i Skills sidder stadig i fingrene, men også oplevelsen af at blive udråbt som vinder og få muligheden for at give landets statsminister Mette Frederiksen en kæmpe krammer, er også noget hun ikke lige glemmer med det samme.

Nanna Bang Møller-Jakobsen elsker at bruge sine hænder og er vild med opgaverne, der blandt andet indebærer, at sy hynder og polstre møbler. Gamle såvel som nye.

Nye kundskaber

- Jeg har lært så meget i det godt halve år, jeg har været i Ikast, at jeg er overbevist om, at det har givet med sejren, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der derfor ikke har det fjerneste imod at bruge en time på transport hver vej fra hjemmet i Vinderup til arbejdspladsen i Ikast.

Sidste år deltog hun også i DM i Skill, og opnåede en 3. plads.

På min tidligere læreplads var det mere rutinearbejde. Her får jeg muligheden for at komme mere i dybden med de forskellige teknikker, da jeg har mange mindre og forskellige opgaver, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen.

Udover at glæde sig over Danmarksmesterskabet, så er hun allerede i fuld gang med at forberede sig til sommerens svendeprøve, hvor hun har købt en ældre stol, som skal renoveres med både sælskin og ensfarvet læder.

På rette stol

- Det er noget nyt, at man selv kan komme med stolen. Men der er nogle krav til, hvordan stolen skal se ud. Der skal være »ører« på og betrukne armlæn, forklarer hun og finder den brune læderstol frem af gemmerne.

Nanna Bang Møller-Jakobsen afslutter til sommer sin uddannelse som hun har fået et års merit på, fordi hun har en gymnasiel uddannelse.

Hun er begejstret for, at hun sadlede om.

- Jeg duer ikke til at sidde stille og lære. Jeg skal bruge mine hænder, og derfor er det fantastisk, at der kommer mere og mere fokus på håndværksuddannelserne, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen.

På arbejdsplads N-Sign er der rigeligt at lave.

Bevar det gamle

- Jeg oplever, at der er mange, der gerne vil bevare deres gamle møbler. De mange tv-programmer med genbrugsguld har skabt en fornyet interesse for at renovere møblerne. Mange har opdaget, at de ejer designmøbler, der er værd at redesigne, og så er vi jo inde i en periode, hvor man ikke bare smider ud, siger Danmarks bedste møbelpolstrer, der er overbevist om, at der er arbejde til hende, når hun til sommer kan kalde sig uddannet møbelpolstrer.