Indsamling til Børns Vilkår

Der samles også penge ind i Ikast

Udgivet:23. marts 2023, 16.00

Læsetid:2 minutter

Der samles ind til Børns Vilkår, også i Ikast. Det sker søndag 26. marts. Foto: Privatfoto

2 måneder siden

INDSAMLING Søndag 26. marts holder børneorganisationen Børns Vilkår landsindsamling.

Sidste år havde de frivillige rådgivere mere end 60.000 samtaler med børn og unge. Det er flere end nogensinde før. Men det er desværre ikke alle børn og unge, der kommer igennem til en rådgiver.

Der samles ind landet over, og også i Ikast er der indsamling.

Rigtig mange danskere har tilmeldt sig årets indsamling, og blandt dem er der også en række lokale, fremgår det af en pressemeddelelse.

45-årige Diana Bitsch fra Ikast skal samle ind for første gang. Hun har planer om at tage hele familien med, nemlig hendes mand og seks børn i alderen 12 til 21 år. Hun har selv oplevet, hvordan nogle af hendes børn har haft udfordringer, og derfor giver det rigtig god mening for hende og familien at samle ind til Børns Vilkår.

50-årige Jens Peder Pedersen fra Ikast skal også samle ind for første gang.

Han har arbejdet flere år i kommunen i familieafdelingen og arbejder nu i boligområder, hvor der også er børn, der har det svært. Jens Peder tager sin 13-årige søn med ud med indsamlingsbøtten.

- Når børn og unge har det svært og rækker ud efter hjælp, skal de ikke opleve telefonkø og ventetid. Alle, der samler ind til Børns Vilkår, er med til at sikre, at vi på BørneTelefonen og vores unge-rådgivning »Hørt« kan besvare flere henvendelser og være der for de børn og unge, der har brug for det. Vi oplever, at der er et stigende behov for at tale med en frivillig voksen, ikke mindst om aftenen og natten, hvor samtalerne ofte handler om overgreb, selvmordstanker, ensomhed og angst, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår.

I 2022 havde BørneTelefonen over 60.000 samtaler med børn og unge, hvilket er det højeste antal nogensinde (i 2021 var det 55.300 samtaler.)

De indsamlede midler fra årets landsindsamling vil blandt andet gå til at drive og udvikle BørneTelefonen og »Hørt« gennem rekruttering og uddannelse af flere frivillige rådgivere.