Fire dage med god opbakning i Ikast: Velduftende markedsstemning på Torvet

12 træhuse med lyskæder dannede i weekenden sammen med nisseorkesteret, julemanden og glade børnefamilier rammen om julemarked på Torvet

7. december 2021, 10.59

Nina på fire år lod sig opvarte på juletur med sine forældre, som begge syntes, at julemarkedet mindede om tilsvarende i Lübeck eller Husum. Foto: Jørn Deleuran

MARKED Nina fra Ejstrupholm gør sig klar til at tænke.

I hånden holder hun en lun vaffel, som mor kan få lov at få et ganske kort øjeblik, så Nina kan bruge fingrene til at tælle.

- En, to, tre... Fire år er jeg, lyder det stolt fra Nina, som lader tællefingrene glide tilbage i vanten.

Hun er taget med sine forældre til julemarked på Torvet i Ikast, og da familien hørte om begivenheden, tøvede de ikke med at starte bilen.

- Vi elsker julemarkeder, og vi havde faktisk tænkt på at køre til Tyskland for at opleve et af deres markeder i år, men vi tør simpelthen ikke på grund af coronapandemien, så det er da fantastisk, at det så finder sted lige her i Ikast, siger mor, Sofie Bell.

Hun roser initimiteten på pladsen og synes bestemt ikke, at det bør være større.

- Måske en stor lyskæde hen over pladsen ville gøre det endnu mere hyggeligt, men her er en rigtig god stemning. Julemarkedet her i Ikast minder mig faktisk om julemarkedet i Husum, tilføjer Sofie Bell, som nu er blevet til officiel »vaffelholder« for sin datter.

- Mmh - den er god, lyder det lidt genert fra Nina.

Håber på gensyn

Mejers Vinhus sørger for at bidrage til de julede dufte på pladsen med en god gløgg og et par smagsprøver på Ikast-rommen.

Lidt længere henne på pladsen står de lokale sorooptimister, hvor vaffelduften stammer fra.

- Vi er meget begejstrede for, at vi valgte at være til stede her ved markedet. Vi har solgt rigtig mange vafler, og den første dag løb vi endda tør for dej, fordi vi havde så mange handlende forbi. Og så får vi en masse gode snakke, hvor vi kan fortælle om os selv. Folk bliver på en måde mere sultne efter vafler, når de hører, at overskuddet går til et velgørende formål, fortæller Elin Ottosen fra Soroptimist International Ikast med henvisning til organisationens arbejde for kvinder og børns liv samt rettigheder.

Tilfreds er også chef for Vores Ikast, Jan B. Knudsen, som ikke lægger skjul på, at han har været spændt på, hvordan Ikast og det omkringliggende område ville tage imod julemarkedet.

- Det har været rigtig fint besøgt over alle dagene, så det er rart at se, hvordan byen bakker op. Nu må vi se, men jeg håber naturligvis, at vi kan holde julemarked igen næste år, lyder det fra Jan B. Knudsen.

De 12 julehytter er udlejet af Ikast-pigen Sanne Døssing, som ejer eventfirmaet D*Event.

- Jeg havde jo selvfølgelig håbet på, at Ikast ville være med på det her, så jeg er meget glad for at se, at mange kommer forbi, fortæller Sanne Døssing.

Både FDF’erne og nisseorkesteret underholdt børnene og deres familier på Torvet. Foto: Jørn deleuran
Soroptimist International Ikast var også til stede og fristede med gode snakke og dejlige vafler. Fra venstre ses Marianne Mide Michelsen, Ingrid Chekerdemian, Ingrid Tang og Elin Ottosen. Foto: Jørn Deleuran
En velfortjent pause til nisseorkesteret i vinterkulden. Foto: Jørn Deluran
I baggrunden ses nogle kunstværker fra »Alice med saven«, som skar kunst i træ på markedet. Foto: Jørn Deleuran
Mejers Vinhus havde godt gang i gløgg-salget og i smagsprøverne på Ikast-rommen. Flere lokale virksomheder var med - heriblandt også Køkkenpiraterne og Et Trin Op. Foto: Jørn Deleuran