Bittert kollaps: HIH smed sejren mod lokalrivaler

Herning-Ikast Håndbold førte stort, men måtte skuffende nøjes med uafgjort mod Holstebro Håndbold

23. oktober 2020, 19.01

Stregspiller Vilde Ingeborg Johansen scorede fire mål og blev delt topscorer for HIH, da midtjyderne skuffende spillede 23-23 mod Holstebro. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

HÅNDBOLD Alt tydede på en sikker hjemmesejr i 50 minutter. Men da slutsirenen hylede i IBF Arena, var det gæsterne fra Holstebro, der jublede ekstatisk på halgulvet i Ikast.

Herning-Ikast Håndbold måtte skuffende nøjes med ét point mod Holstebro Håndbold efter 23-23 i lokalopgøret.

HIH-kvinderne har kun sig selv at takke for skuffelsen. Midtjyderne førte 15-10 ved pausen, og i anden halvleg lød føringen blandt andet på 19-14, 20-16 og 23-19, selv om angrebsspillet allerede der var begyndt at halte, og fejlkvoten stige. Frustrationerne var også til at høre fra udskiftningsbænken hos blandt andre cheftræner Kasper Christensen.

I slutfasen gik det fra dårligt til elendigt for hjemmeholdet. HIH’erne scorede ikke et eneste mål i opgørets sidste syv minutter, mens Holstebro sneg sig ind på favoritterne.

Højrebacken Lærke Christensen reducerede til 20-23 og 21-23 med sit mål nummer syv og otte i kampen. Hun var kampens store profil. 1.14 minut før tid reducerede stregspiller Josefine Dragenberg til 22-23.

HIH tog timeout med 45 sekunder tilbage på uret. Det efterfølgende angreb endte med en halvhjertet underhåndsafslutning fra Helene Fauske uden snert og præcision til at true velspillende Ditte Vind i Holstebro-målet.

Gæsterne tog prompte timeout, og så havde de 13 sekunder til at jagte en udligning. Ansvaret endte i hænderne på Jenny Carlson, der fra tremeteren plaffede et skud i nettet via underkanten af overliggeren bag Jessica Ryde i HIH-målet.

Både frustration og skuffelse lyste af HIH’erne efter pointdelingen mod Holstebro, der bare havde fem point på kontoen før lokalopgøret.

Klasseforskel før pausen

Pointtabet havde ingen forudset ved halvtid. Herning-Ikast var langt bedre end Holstebro i første halvleg. Forsvaret stod godt, og målvogter Sabine Englert havde en redningsprocent på 50 i åbent spil før pausen.

HIH’erne forekom fysisk overlegne og havde det ikke været for et par ærgerlige kiksere i kontrafasen, havde pauseføringen været større end 15-10.

Men værterne scorede altså blot otte mål i en skuffende anden halvleg.

Topscorere for HIH blev stregspiller Vilde Ingeborg Johansen, højreback Stine Skogrand og højrefløj Line Mai Hougaard med fire mål hver.

Næste kamp for Herning-Ikast Håndbold venter på onsdag, når holdet spiller kvartfinale i pokalturneringen, Santander Cup, på udebane mod Viborg HK.