Musik skaber glæde

Udgivet:18. april 2019, 08.47

Læsetid:2 minutter

4 år siden

Brande Udsagnet i overskriften er ikke bare grebet ud af den blå luft. Faktisk er det videnskabeligt bevist, at musik og sang gør folk glade, og det udgør derfor en særdeles passende overskrift for Brande Amatør Orkesters forårskoncert i RemisenBrande torsdag 2. maj.

Og tilhørerne kan se frem til et sandt overflødighedshorn af både sang og musik. Wienermusikken danner endnu engang rammen, som derudover bliver fyldt ud med film- og musicalmusik af både nyere og ældre dato.

Både "Musens sang" og "Den allersidste dans" fra Møde mig på Cassiopeia har fundet vej til sætlisten, og det samme har to numre, der er bedst kendt med Elvis ved mikrofonen: "Love Me Tender" og "You Were Always on My Mind". Den første fremføres i en instrumentalversion, mens Sebastian Glud Østergaard crooner sig igennem den sidste, ligesom han tager sig kærligt af Sinatras "New York, New York" og Tommy og Rasmus Seebachs "Under stjernerne på himlen".

De to øvrige sangsolister er tenoren Børge Toft, der bl.a. skal prøve kræfter med "O Sole Mio", og Jeanett Hollænder Larsen. Hakon Larsen spiller harmonika på "La Vie en Rose", så man næsten føler sig hensat til en fransk fortovscafé, og Birger Milling Eriksen sørger med sin sækkepibe for den helt rigtige lyd på "Highland Cathedral" og klassikeren over dem alle, "Amazing Grace".

Der er endvidere blevet plads til musical-musik fra både Chess, Phantom of the Opera og West Side Story samt nummeret "Shallow", som i originalversionen fremføres af Lady Gaga og Bradley Cooper.

Mere end et halvt århundrede tidligere indspillede den engelske gruppe The Animals den mest kendte version af "The House of the Rising Sun" (There is a house in New Orleans), men ligesom både valsetoner, polka og Strauss-kompositioner har sangen fundet vej til forårskoncerten.

- Vi skal ramme bredt, siger orkesterleder og dirigent Jan Glud Østergaard, der i år for første gang selv står for en af kompositionerne.

Forårskoncerten er orkesterets 8. siden august, og selvom der både er et par debutanter med på scenen ved koncerten i Remisen, og andre orkestret desuden er blevet suppleret med yngre kræfter (tidligere musikskoleelever) indenfor de senere år, er formkurven fortsat for opadgående blandt de efterhånden 40 medlemmer.

Forårskoncerten afvikles i samarbejde med Ikast-Brande Musikskole, hvis leder, Simon Lindegaard, holder styr på teknikken.