LÆSERBREV: Ikast-Brande kommune køber lodsedler

Udgivet:16. oktober 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

4 måneder siden

Jens Arne Poulsen,

Grønnegade 6, Ikast

LÆSERBREV Efter at have overværet den ekstraordinære generalforsamling i Ikast Bymidte i mandags, er jeg blevet overbevist om, at det jeg ikke troede var sandt, rent faktisk er rigtigt.

Nemlig at Simon Vanggaard og 14 af hans byrådskolleger har stemt ja til at købe en lodseddel hos HedeDanmark på 13,6 millioner kroner uden at få at vide konkret, hvad man får for pengene. Det er da hvad jeg kalder for tillid til en samarbejdspartner.

Hvis jeg forstod Jens Poulsen fra PipInvest rigtigt, havde HedeDanmark tilbudt grundudbuddet til 11 millioner kroner for det samme som det lokale byggefirma ville levere for 6 millioner kroner. Og oven i dette ville PipInvest levere trælofter, male stålprofiler og søjler flaskegrønne, etablere toilet i sybutikken, lave flot indgangsportal over mod Rådhuset, etablere vandbassin og fuglebur, sætte farveomskifteligt led-lys op og etablere tre betonpodier til en samlet værdi af 6,5 millioner kroner. Altså skulle de have samlet 12,5 millioner kroner mod HedeDanmarks samlede tilbud på de 13,6 millioner kroner. Et projekt med staudebede som blandt andet kræver meget pasning, og man forsøger at bringe biodiversitet ind i et center med fugle og insekthotelle, lyder vanvittigt. Biodiversitet hører til udendørs. Hvad kommunen så får for de sidste 2,6 millioner kroner er jeg meget i tvivl om – det er åbenbart en tillidssag, men i mine øjne får man for cirka fem milliorner kroner mindre, end hvis ordren var blevet lagt lokalt hos nogle dynamiske mennesker, der har vist, de kan få ting til at ske og ting til at blomstre – mindst lige så godt som vi ser med HedeDanmark.

Det er godt nok en besynderlig sag dette her. Jeg har solgt en del lodsedler i mit liv. Næste gang starter jeg på Rådhuset, hvis det altså er så let.