Fra Pjerrot til jagt i Brande: Masser af oplevelser i efteråret

Ikast-Brande Bibliotek og lokale foreninger har lavet en oversigt over efterårets mange tilbud, som spænder lige fra Pjerrot til Tove Ditlevsen

Udgivet:03. august 2023, 08.17

Læsetid:2 minutter

Forfatter Katrine Marie Guldager kan opleves på Litteraturfestivalen »Vild med ord litteraturfestival«. Foto: PR-foto

1 måned siden

IKAST-BRANDE For en del mennesker er sommerferien slut, og forude venter et langt efterår. Der er dog ingen grund til at fortvivle helt, hvis man bor i Ikast-Brande Kommune, for efteråret byder på mange interessante begivenheder.

Og alle mulighederne kan man læse om i en oversigt, som Ikast-Brande Bibliotek har udgivet sammen med aftenskoler og foreninger, blandt andet Ældre Sagen, LOF og Foreningen Norden.

Pjerrot og jagt i Brande

Blandt andet byder efteråret på »Pjerrot i Ikast«, hvor Kurt Flemming, som har spillet Pjerrot på Dyrehavsbakken ved København gennem 23 år, kommer på besøg og fortæller om livet som artist og kampen for at nå til Bakken.

Der er også noget for elskere af friluftslivets glæder, for i august får Ikast Bibliotek besøg af tv-vært og journalist Mikkel Frey Damgaard. Han har skrevet bogen »Fiskejournal«, hvori han fortæller om, hvordan et tilfældigt køb af en fiskestang har udviklet sig til en livslang passion.

En anden passion står Zenia Maltha for. Hun kommer til Brande senere på efteråret og fortæller om sin begejstring for jagt.

Vrede kvinder

Årets »Vild med ord litteraturfestival« nærmer sig også, for den løber af stablen i uge 37 og er i år om og med kvinder.

Alberte fortæller om sin seneste bog med titlen »Hvad jeg tænker, mens du taler« i samtale med Martin Lundsgaard-leth. Og Katrine Marie Guldager kan opleves, når hun fortæller om »de vrede kvinder« i sine seneste bøger, »Birgithe med th«.

En anden gæst er Gertrud Tinning, der kommer omkring danmarkshistorien i sine romaner, »Dagmars svære valg«. Hun fortæller blandt andet om kvindernes kamp for valgret i årene op til afstemningen i 1915.

Syersker i efterkrigstiden

Også Tove Ditlevsen er på programmet på litteraturfestivalen, for hun er emnet, når forfatter Lise Munk Thygesen er i samtale om sin bog »Tove Ditlevsen var min mormor« med Laila Kempel fra Mediehuset Ikast-Brande.

Endelig er der mulighed for lokalhistorisk indsigt med et foredrag med museumsdirektør Kristine Holm Jensen, som fortæller om syerskerne i efterkrigstidens Midtjylland.

Litteraturfestivalen rundes af med et besøg af Jeanette Øbro, der mest er kendt for krimier.

Hendes seneste roman, »En nat i august«, er ikke en krimi, men en medrivende roman om livets op- og nedture på fødegangen for den arbejdende jordemor og de mennesker, hun møder på sin arbejdsdag. Jeanette Øbro skriver ud fra egne erfaringer, da hun er praktiserende jordemoder.