Drømme-scoringer og vildt comeback: FCM er videre i Youth League

Trods bagud 0-2 efter 15 minutter vandt FC Midtjyllands U19-hold 3-2 over Club Brugge og er i ottendelsfinalen i Youth League

Udgivet:09. februar 2022, 15.06

Læsetid:2 minutter

Efter en fantastisk dribletur udlignede Aral Simsir til 2-2. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 år siden

FODBOLD FC Midtjyllands U19-mandskab er godt i gang med et nyt eventyr i UEFA Youth League. Onsdag eftermiddag gennemførte mandskabet et flot comeback i play-off-kampen mod belgiske Club Brugge og vandt 3-2. Dermed er holdet klar til at spille ottendelsfinaler.

De unge »ulve« fik ellers den værst tænkelige start på kampen, da keeper Nicholas Beetson allerede i kampens tredje minut klumrede i det, da han modtog en lang tilbagelægning fra den nye forsvarer, Ousmane Diomande. Beetson gled, da han ville tæmme bolden, og så hoppede den i stedet hen til den blot 16-årige nordmand Antonio Nusa, der nemt scorede.

Få minutter senere gik to FCM’ere op til den samme bold, og det betød, at ingen af dem ramte den. Det gav en gratis chance til Nusa, der dog sparkede lige forbi mål.

Kort efter var det så keeper Beetson, der med to fine redninger på kort tid revancherede sig.

Men han kunne intet stille op, da Nusa efter 15 minutter kom alene igennem. 2-0, og FCM-talenterne lignede et hold i opløsning.

Reducering før pausen

De unge talenter gav dog ikke op, og der kom nyt håb, da Valdemar Byskov Andreasen reducerede til 1-2 på et fladt skud fra højre side.

På to frispark var Aral Simsir tæt på en udligning, men 1-2 ved pausen.

Efter pausen forsøgte de belgiske gæster at trække tempoet ud af kampen. De skulle ikke risikere ret meget.

Efter små 20 minutter af anden halvleg kom udligningen. Aral Simsir modtog bolden uden for straffesparksfeltet, afviste først én modstander og begyndte så en vild dribletur ind i feltet, hvor han til sidst køligt udplacerede Senne Lammens i Brugge-målet. Drømmescoring af angriberen, der i det netop lukkede transfervindue angiveligt var tæt på at blive solgt til tyrkiske Trabzonspor.

Sukker-pasning i dybden

Kort efter gennemførte FCM comebacket. Venstrebacken Mads Nybo Lauritsen flænsede den belgiske defensiv med en fantastisk dybdebold til anfører Oscar Fraulo, der kom alene igennem og sikkert scorede. Sikke et par mål at hive op af hatten, når der var allermest brug for det!

Belgierne formåede herefter aldrig for alvor at teste FCM-defensiven i slutminutterne, så de unge »ulve« kunne fejre en fornem sejr.

Ottendedelsfinalerne spilles i begyndelsen af marts og afgøres over én kamp.

UEFA trækker lod til ottendedels-finalerne på mandag. Foruden FCM er AZ Alkmaar (Holland), Sevilla (Spanien), MSK Zilina (Slovakiet) samt Dortmund (Tyskland) i skrivende stund kvalificeret til knockout-runden. De øvrige hold findes i løbet af dagen.

FC Midtjylland - Club Brugge 3-2 (1-2)

0-1 Antonio Nusa 3’

0-2 Antonio Nusa 15’

1-2 Valdemar Byskov Andreasen 32’

2-2 Aral Simsir 63’

3-2 Oscar Fraulo 72’

Tilskuere: 499 på EDC Arena, Ikast

FCM: Nicholas Beetson - Pontus Texel, Ousmane Diomande, Mikkel Fischer, Mads Nybo Lauritsen - Andreas Nibe Hansen, Oscar Fraulo, Oliver Sørensen - Valdemar Byskov Andreasen (87’ Gustav Fraulo), Aral Simsir (83’ Daniel Djuric), Gustav Ørsøe Christensen