Sidst var der havnefest i 2003: Der kan ske meget på 20 år

Der er sket meget siden den seneste havnefest, blandt andet har Jack Sparrow været på flere eventyr og FC Midtjylland er blevet en stor brik i det sportslige puslespil

Udgivet:02. juni 2023, 18.00

Læsetid:2 minutter

Tilbage i 2003 var Ikast-Bording Elitehåndbold også forbi havnefesten. Her er det spillerne Camilla Eriksen, Line Daugaard og Isabel Blanco samt træner Christian Dalmose, der vist tabte i en solid omgang tovtrækning. Foto: Ikast Avis

Mads P. Magnussen
Journalist

4 måneder siden

HAVNEFEST 2003. Det er ved at være længe siden. Ikke desto mindre var det første og eneste gang, at vi tidligere har oplevet en havnefest i Ikast. Nu skriver vi 2023, og nu sker det altså igen.

Der er sket meget på de 20 år, og her kommer nogle nedslagspunkter.

Vi begynder på vandet, hvor verdens største private yacht i 2003 målte imponerende 127 meter. Yachten, der hedder Octopus er dog blevet overgået i 2023, hvor yachten Dilbar måler hele 154 meter - næsten det samme som Oslobåden.

2003 var også året, hvor verden blev introduceret for den første film af navnet Pirates of the Caribbean. Film-franchisen der har Johnny Depp som den altoverskyggende hovedrolle Captain Jack Sparrow har dog givet den gas siden, hvilket betyder, at der i 2023 eksisterer fem film i serien - og der skulle endda være snak om flere.

Ligeledes blev danskerne stadig beriget af Trols Kløvedals programmer fra verdens mange have tilbage i 2003. I 2014 kom sønnen Mikkel Beha så på banen med Kurs mod fjerne kyster og her i 2023 er det stort set børnebørnene, der har overtaget tjansen som hele Danmarks globetrottere.

Sportslig succes

Der er også sket en hel del i sportens verden - ja bare lokalt - siden 2003. Fodboldklubben FC Midtjylland var kun fire år gammel i 2003 og havde på det tidspunkt kun et mesterskab fra 1. division, en bronzemedalje fra Superligaen og en sølvmedalje fra pokalturneringen på cv’et. Nu skriver vi som sagt 2023, hvilket betyder, at klubben i dag kan prale af tre danmarksmesterskaber, to pokaltitler samt deltagelse i den største klubturnering af dem alle; Champions League.

Ligeledes har Ikast Håndbold også oplevet stor succes siden 2003, hvor klubben kun var indehaver af ét danmarksmesterskab. Nu har klubben fire af slagsen samt endnu flere pokaltitler og europæisk succes. Samtidig hører det sig også med, at klubben har haft fem navne i samme periode. I 2003 hed klubben Ikast-Bording Elitehåndbold, så blev det til Ikast-Brande Elitehåndbold i 2008, inden det så blev til FC Midtjylland Håndbold i 2009, for derefter at hedde Herning-Ikast Håndbold i 2018 og altså nu Ikast Håndbold.

Ja der kan ske meget på små 20 år - hvad mon der sker over de næste 20?