Skolebørn spærret inde i væltet bus

Børn og chauffør hjulpet ud af sideruden af tililende forældre

29. januar 2020, 08.13

Børnene i den væltede skolebus på Bording Mark måtte hjælpes ud af chaufførens siderude. Ingen kom til skade ved uheldet. Foto: Privat

BORDING En skolebus på vej rundt for at samle børn op til dagens skolegang på Bording Skole, væltede i dag til morgen på Bording Mark nord for Ikast.

Ingen kom til skade, da bussen væltede ned i en dyb grøft fyldt med mindst en halv meter vand.

Bussen væltede ned på højre side, og gjorde det umuligt for passagerer og den kvindelige chauffør at komme ud af bussens døre.

Tililende forældre, der var kontaktet af børnene, hjalp efterfølgende børnene og chaufføren ud af sideruden ved chaufførpladsen forrest i bussen.

Ingen kom til skade, og årsagen er formentlig, at den store tunge bus er kommet for langt ud i den våde rabat på grusvejen.

Forældrene, der var kommet til uheldsstedet for at hjælpe med at få alle ud af bussen, sørgede efterfølgende for, at børnene kom i skole.

Ifølge indsatsleder Lars Stensbjerg fra Brand & Redning MidtVest fik man hurtigt styr på situationen og ved 09.30-tiden afventede man, at autohjælp skulle løfte bussen op fra grøften.

I forbindelse med uheldet er der løbet lidt diesel ud i grøften, men også det er der styr på.

- Det er ikke meget. Der er lidt perler på vandet, fortalte Lars Stensbjerg.

Bussen lagde sig ned på siden i den dybe vandfyldte grøft og spærrede for begge døre. Passager og chauffør måtte hjælpes ud af sideruden. Foto: Privat
Bording Mark er en grusvej nord for Ikast, hvor skolebussen dagligt kører for at hente og aflevere børn til og fra Bording Skole. Foto: Privat