Påskestemning i Strøgcentret

Lørdag serverede Vinoble og Ikast Mikrobryg påskebryg til forbipasserende handlende

10. marts 2012, 09.59

Mads Deichmann fra Ikast Mikrobryg skænker op af bryggeriets påskebryg, mens Hartmut Wehmeier fra Vinoble ser til

Påsken nærmer sig - og det bliver man tørstig af. Det mener man hos Vin- og Gavehuset Vinoble og Ikast Mikrobryg.
Lørdag spredte de to indehavere, Hartmut Wehmeier og Mads Deichmann Jensen, påskestemning i Ikast Strøgcenter. Foran Vinoble blev der serveret fem forskellige slags påskebryg, som forbipasserende handlende kunne prøvesmage – og naturligvis købe som optakt til den forestående højtid.

Påskebryg fra bryggers
Mads Deichmann driver og brygger øllene fra Ikast Mikrobryg i sin ombyggede garage på Egon Fischers Vej. Det er her, at mikrobryggeriets seneste påskeøl, kaldet ”Helt enkelt påskebryg” har set dagens lys.
Den lokale påskeøl er på 8 procent, brygget på tre forskellige malttyper og betegnes som en kraftig lys ale, inspireret af den belgiske Trippel.
Etiketten til "Helt enkelt påskebryg" er designet af Ikast-maleren Hanne Bille. Hun står ligeledes for udsmykningen af mikrobryggeriets kommende sommerøl, "Best of all sommerbryg", der frigives den 1. maj.

Repræsentant fra Engesvang
Også et andet lokalt bryghus, Bøllingsø Bryghus i Engesvang, var repræsenteret i Strøgcentret. ”Bøllingsø Påskebryg” er bryghusets bud på en velsmagende påskebryg. Øllen er på 6,7 procent og beskrives som en ale-type, der har gennemgået en vellykket fusion mellem en belgisk Trippel og en klassisk, tysk Bock.

De øvrige tre påskeøl, som Vin- og gavehuset Vinoble fristede med lørdag, var påskebryggen ”Kunøe” fra mikrobryggeriet Warwik i Varde, ”Kloster Påske” fra Ry Bryggeri samt ”Det Sorte Får”, som kommer fra Midtfyns Bryghus.