Strøgejendom i Ikast på tvangsauktion: Én million kroner er budt - ingen højere?

Strøget 26 i Ikast med to lejligheder på første sal samt et tomt butikslokale i stueetagen skal nu gennem anden og sidste runde i en tvangsauktion

27. august 2020, 15.29

Bygningen på Strøget 26 i Ikast er sat på tvangsauktion. Ejendommen består af to lejligheder på 1. sal og et butikslokale med facade mod det overdækkede strøgcenter. Butikken har ikke haft en fast lejer siden 2018, hvor indehaveren af Rex Blomster flyttede til større lokaler på modsatte side af gaden.

IKAST Hvis man ønsker at købe to lejligheder samt et butikslokale i centrum af Ikast til en skarp pris, er det 4. september, man skal slå til.

Her kommer Strøget 26B, 26C og 26D igen på en samlet tvangsauktion ved Retten i Herning.

- Der var første auktion fredag 7. august. Her var seks personer mødt frem, og de to af dem bød på ejendommen, fortæller advokat Thomas Møller Kristensen fra Dahl Advokatpartnerselskab på Kaj Munks Vej i Herning.

- Højeste bud ved første auktion var på én million kroner. Men når panthaverne ikke er tilfredse med buddet ved første auktion, kan de bede om at få en anden auktion, og det har de så gjort, uddyber Thomas Møller Kristensen.

Tvangsauktionen er begæret af DLR Kredit A/S, som tidligere hed Dansk Landbrugs Realkreditfond.

Ingen kommentar fra ejeren

På skødet står navnet Ole Høvids Nielsen, som bor i den sydlige del af Ikast.

Han er også kendt som Ole »Rex« Nielsen - og ejede indtil 2010 butikken Rex Blomster.

Hans far købte blomsterforretningen i 1947 af den hidtidige indehaver gartner Marius Christensen.

Med til forretningen hørte seks store drivhuse, som lå, der hvor Sieferts Plads ligger i dag.

Som dreng hjalp Ole Nielsen med i butikken, og i 1979 overtog han forretningen sammen med Erik Mikkelsen, indtil de solgte den i 2010 og gik på efterløn.

Redaktionen har talt med Ole Høvids Nielsen, og han ønsker ikke at kommentere på årsagen til, at hans ejendom er røget på tvangsauktion.

Store vinduer mod gågaden

Den nye indehaver af Rex Blomster, Solveig Laursen, fortsatte med at drive blomsterbutik fra Strøget 26 frem til april 2018, hvor hun flyttede i større lokaler i Strøget 31 på modsatte side af gaden.

Siden har forretningslokalet i nummer 26 ikke haft en fast lejer.

Det har dog været stillet til rådighed for nogle kunstnere, som har anvendt den tidligere butik som et midlertidigt galleri.

Strøget 26 er en etageejendom med en erhvervsdel og to lejligheder, som ifølge BBR-meddelelsen er opført i 1960 og om-/tilbygget i 1979.

191 kvadratmeter er registreret som erhvervsareal, mens 170 kvadratmeter er boligareal på første sal. Der er endvidere en kælder på 30 kvadratmeter.

Butiksarealet har store glaspartier ud til det overdækkede strøgcenter.

Mindstepris på en million

Ved den seneste ejendomsvurdering har Skat sat beløbet til 2.200.000 kroner, hvoraf grundværdien udgør 493.200 kroner.

Det forholdsvise lave bud på første auktion set i forhold til ejendomsvurderingen kan være udtryk for, at nogle bydere har lagt forsigtigt ud, da to tredjedele af alle tvangsauktioner i følge Danmarks Statistik går videre til en anden auktion, fortæller advokat Thomas Møller Kristensen.

Han opfordrer alle interesserede købere til at møde op, når Retten i Herning fredag 4. september holder næste runde af tvangsauktionen

- Buddene begynder fra den million kroner, som blev budt ved første runde, siger Thomas Møller Kristensen.

Hvad gør man, hvis der kun er én person, der byder, og vedkommende øger mindstebuddet med blot én krone?

- Så er bygningen solgt til en million og én krone. Man kan ikke bede om at få en tredje auktion. Bygningen bliver solgt 4. september, fortæller advokaten.