Usædvanlig lokalplan

Udvalg anbefaler erhverv og boliger i samme område

Udgivet:07. juli 2018, 11.01

Læsetid:1 minut

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

Teknik- og Miljøudvalget har netop anbefalet at sætte gang i en lokalplan, der strider direkte imod det, som selvsamme udvalg ellers altid giver et principielt nej.

Det drejer sig nemlig om at blande erhverv og bolig, der i sig selv rummer store muligheder for konflikt. Af samme årsag plejer man også at give et skråt nej til ansøgninger om projekter, der har begge elementer i samme område.

Anderledes ser det imidlertid ud med an ansøgning fra ABC Pavilloner, der er rykket ind i de lokaler, som hidtil husede Siemens i Engesvang.

Ansøgningen går ud på, at virksomheden gerne vil opstille nogle præfabrikerede boligpavilloner på Fundervej ved siden af virksomheden.

Der bliver tale om en slags testlejligheder, hvor man tilbyder udlejning til privatpersoner. Undervejs vil boligerne så blive testet med henblik på slitage, tekniske installationer, energiforbrug samt almindelig trivsel for beboerne.

Det kræver dog en ny lokalplan at opstille testpavillonerne, og fra Teknik- og Miljøudvalgets side siger man altså god for at gå i gang med at udarbejde en ny lokalplan, så man kan komme i gang med det utraditionelle projekt.

Det skal dog også godkendes af Økonomi- og Planudvalget, inden man går i gang med at udforme en ny lokalplan.