Skoleklar med nye penalhuse

Ikast Rotary Klub har doneret 34 fyldte penalhuse og spiralblokke til 34 ukrainske børn mellem seks og 17 år

Udgivet:11. september 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

18-årige Naimi Martinez fra USA er netop startet på et års lang udvekslingsophold i Danmark gennem Rotary. Hun kunne overrække et skolekit til Denis Kravchuk, der er en af de ialt 34 børn, der har modtaget en gave fra den lokale Rotary Klub.

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST De fleste har nok prøvet at glæde sig til skulle vende tilbage til klassekammeraterne efter en lang sommerferie. Forventningens glæde ved at vende tilbage til hverdagen kombineret med begejstringen ved finde penalhuset frem af gemmerne og skifte sidste års slidte blyanter ud med et nyt sæt, kan de fleste nok nikke genkendende til,

Sådan er det jo desværre ikke for alle.

For mange af de ukrainske børn, der sammen med deres mødre er flygtet til lokalområdet fra deres krigshærgede hjemland, har skolestarten været forbundet med bekymringer. Dels er der den åbenlyse sprogbarriere og de mange nye ansigter, de skal lære at kende. Men også udfordringen ved at skulle anskaffe sig det mest basale til skolestarten, har været en udfordring for flere af famiierne.

Ikast Rotary Klub har via et samarbejde med lokale ukrainske forening Lastivka fået kontakt med 34 børn i alderen fra seks til 17 år. Forleden fik de overrakt et skolekit bestående af et fyldt penalhus og et par spiralblokke.

Klubbens præsident Christian Flensborg kunne mandag eftermiddag sammen med klubbens udvekslingsstudent Naomi Martinez fra USA overrække alle børnene et penalhus fyldt med både blyanter, viskelæder og et sæt tusher/farveblyanter.

Glæden hos modtagerne var ikke til at tage fejl af

Sofia Kotenova var sammen med sin mor mor Natilia en af de første til at møde op.

På et imponerende engelsk var det ingen sag at kommunikere med Sofia, der dog også afslørede, at hun er godt i gang med at lære endnu et sprog.

Tak er måske kun et »fattigt ord« - men måden det blev sagt på, lader vist ingen tvivl tilbage om, at skolekittet faldt på et tørt sted.

Præsident i Ikast Rotary Klub Christian Flensborg fik hjælp af udvekslingsstudent Naomi Martinez, da klubben forleden overrakte skolekits til 34 ukrainiske skolebørn - og unge. Her er det familien Hcaf: Nicole, Tari og Anina, der tager imod penalhus og spirablokke. Foto: Laila Kempel
Mor og datter Natalia og Sofia Kotenova var blandt de 20 familier, der forleden modtog en gave fra Ikast Rotary Klub.