Topklassen skal gentages

FCM følger op på sejren i Parken med pokalkamp i eftermiddag - og søndagens hjemmekamp mod Randers

26. september 2021, 04.20

FCM-anfører Erik Sviatchenko og Charles Rigon Matos (i.m.) i duel mod FCK’s Jonas Wind under sidste søndags topbrag i Parken. Nu gælder det pokalkamp i Kjellerup og hjemmebaneopgør mod Randers. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland får ikke tid til at juble ret meget over sidste weekends fornemme fightersejr i Parken, hvor FC København blev nedlagt med 1-0 foran næsten 35.000 tilskuere i den udsolgte nationalarena.

Allerede i dag, onsdag, venter en ny opgave for »ulvene«, der på udebane møder Danmarksserieholdet Kjellerup IF i den landsdækkende pokalturnering, også kaldet for Sydbank Pokalen.

Her er det på ingen måde utænkeligt, at FCM-træner Bo Henriksen sparer en lang række af profiler, som i København var med til at sikre førstepladsen i Superligaen.

Mod Kjellerup kunne de formodentlige rokeringer i start-11’eren eksempelvis give spilletid til talenter som angriberne Victor Lind, Aral Simsir og ikastboen Mads Kristian Hansen. Midtbanefolk som Bozhidar Kraev, Oliver Sørensen og Oscar Fraulo kan desuden komme på tale, og mon ikke også nuværende forsvarsreserver som Dion Cools, Daniel Høegh og Nikolas Dyhr er i spil til pokalmatchen i Kjellerup.

Her kan midtbanegeneralen Evander Ferriera ligeledes komme på græs. Brasilianeren, som blev udvist mod FC København, er i karantæne i Superligaen, men ikke i pokalregi.

Spændende er det naturligvis også, om FC Midtjylland har intentioner om at give debut til rekordindkøbet Marrony. Den 22-årige brasilianer, som klubben hentede hos Atlético Mineiro i hjemlandet for cirka 33,75 millioner kroner, har døjet med en mindre knæskade. Angriberen har dog spillet én enkelt halvleg for FCM’s reserveligahold, men har altså endnu ikke været i aktion på førsteholdet.

Kronjyder i fremgang

Årsagen til de sandsynlige ændringer hos FC Midtjylland skyldes ikke kun den på papir noget svagere modstander i form af Kjellerup, men også det faktum, at »ulvene« allerede på søndag er retur i Superligaen. Her venter rækkens nummer fire, Randers FC, på MCH Arena i Herning.

Men selvom kronjyderne - sidste sæsons pokalvindere - er i sportslig og økonomisk fremgang, og også har vist fine takter i den europæiske Conference League, forventer FCM-anfører Erik Sviatchenko, at denne sæsons største guldrival forbliver FC København.

- De to stærkeste hold i sæsonen, det er også dem, som kommer til at kæmpe om guldet. FCK har været sindssygt godt kørende, og det er ikke, fordi de pludselig taber til os i Parken, at de pludselig bliver dårlige. De er også godt på vej, understreger Erik Sviatchenko over for Herning Folkeblad.

Onsdagens pokalkamp mellem Kjellerup IF og FC Midtjylland sparkes i gang klokken 16.30.

Søndagens match mod Randers FC har kampstart klokken 14.00.