Om zombier og vinterbadning

Udgivet:02. januar 2019, 14.03

Læsetid:1 minut

Steen Hebsgaard

4 år siden

NYTåR Prøv og hør ... det er vist et sagn fra gamle dage, at nytårsdag skulle bestå af ligelige dele fast food, samt flow-tv med skihop fra Østrig og Strauss' wienervalse serveret af oplagt stradivarius-spillende musikere.

I dag streamer man det, man kan blive enige om at se på diverse tjenester. Sætter på pause, mens der brygges en kop kaffe - eller spoler tilbage, hvis man ved et tilfælde skulle falde i søvn. Meget belejligt - men ikke så heldigt, hvis man får overbevist fruen om, at den der film med smækre Brad Pitt viser sig at være en gyser med menneskeædende zombier.

Jeg har lidt at reparere på i det nye år.

*

Jeg håber, at I alle kom ind i det på betryggende vis.

Vi tilbragte årsskiftet i gode venners sommerhus ved Søndervig og fik her lejlighed til at overvære, hvad man kunne kalde et nutidigt lemminge-fænomen.

Lemmingen er det flokdyr, der kan drives i tusindtal ud over en klippekant - fordi alle følges ad.

Det samme skete på stranden ved Søndervig, hvor klippekanten er strandkanten. Her har man har startet en nytårstradition med en gang vinterbadning på nytårsaftendag.

Jeg havde desvære glemt badebukserne - ellers ville jeg naturligvis være hoppet i brådsøernes seks grader »varme« vand sammen med ... hold jer fast ... 2000 andre skøre individder.

Ligeså mange kom for at overvære dette naturfænomen - og som kompensation for mit dårlige valg af streaming tv nytårsdag - er det nu hermed besluttet på allerøverste hustruplan, at vi næste gang vil være at finde blandt »lemmingerne« på Søndervig Strand.

Jeg gruer ...