HIH satte point til i lokalopgør

En rodet og uskøn håndboldkamp, som Herning-Ikast dog burde have vundet, sluttede 29-29

Udgivet:03. november 2021, 20.46

Læsetid:2 minutter

Line Mai Hougaard var stærk, men det var ikke nok til sejr. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Det var noget værre rod, tilskuerne i Jysk Arena i Silkeborg blev budt på i kampen mellem Silkeborg-Voel og Herning-Ikast Håndbold.

Begge hold spillede fejlfyldt og uden det høje niveau ret længe ad gangen, men favoritterne fra HIH burde dog have vundet kampen. I stedet sluttede det uafgjort 29-29, og det kunne gæsterne primært takke sig selv for.

Begge hold havde svært ved at få gang i det flydende angrebsspil, og det var meget sigende de to keepere, der var bedst i første halvleg.

Jessica Ryde, som sammen med holdkammeraten Emma Lindqvist tidligere onsdag blev udtaget til det svenske VM-hold, var stærk i HIH’s mål, men det hører med til historien, at hjemmeholdets afslutninger var af mildt sagt varieret kvalitet.

Det samme kan siges om duellen i den anden ende, hvor rutinerede Filippa Idéhn diskede op med flere fine redninger. Som halvlegen skred frem, fik det HIH’erne til at afslutte mere og mere yderligt. Det gav mange afbrændere, så selvom HIH egentlig dominerede halvlegen, var pauseføringen på beskedne 12-11.

De mange tekniske fejl på banen bredte sig til dommerbordet, da HIH i anden halvleg pludselig manglede en scoring på måltavlen. Det måtte HIH-træner Kasper Christensen påpege, og efter nogle minutters forvirring blev det rettet.

Spændingen blev fortættet

HIH havde da også brug for den manglende scoring, for hjemmeholdet var ikke sådan at ryste af. Gæsterne var ellers i front med et mål eller to, men med 10 minutter igen kom Silkeborg-Voel foran 22-21.

Derfra var spændingen fortættet i Jysk Arena. Hos Herning-Ikast viste højrefløjen Line Hougaard skarpheden og var iskold på sine afslutninger i slutfasen, og Simone Petersen tog masser af ansvar i bagkæden.

HIH havde dog brug for at have marginalerne på sin side, og det var ikke tilfældet. Silkeborg-Voel udlignede til 29-29 bare fem sekunder før tid, men keeperen var ude, så Ingvild Bakkerud kunne sende bolden i det tomme mål. Hun skød dog langt, langt over - og heldigvis for det, faktisk, for i samme moment havde cheftræner Kasper Christensen smidt timeoutkortet.

Så HIH fik endnu en chance med fire sekunder tilbage, men uheldige Bakkerud, der ellers havde været god efter pausen, fumlede bolden væk, og så sluttede det hele uafgjort - og uforløst for HIH. Alt imens hjemmeholdet spillere jublede vildt.

Topscorere for HIH blev Simone Petersen og Line Hougaard med hver seks mål.

Næste kamp for Herning-Ikast er lørdagens topopgør på hjemmebane mod Team Esbjerg.