HIH-kvintet tager hul på VM

Fem spillere fra Herning-Ikast Håndbold spiller VM i Spanien fra i morgen

1. december 2021, 08.43

Emma Friis er klar til at skifte den lilla trøje ud med de rød-hvide farver. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Hele fem spillere fra Herning-Ikast Håndbold løber på banen, når VM for håndboldkvinder begynder i denne uge.

Sidste år var klubben blot repræsenteret ved to spillere, da der var EM i Danmark, og der var slet ingen HIH’ere på det danske landshold.

Denne gang er Herning-Ikast Håndbold anderledes flot repræsenteret. Venstrefløjen Emma Friis og playmaker Simone Petersen viste fine takter, da det danske landshold i weekenden landede to storsejre over Ukraine i de sidste testkampe, og de er begge klar til VM-premieren torsdag aften mod Tunesien. I de to øvrige puljekampe venter Congo på lørdag og Sydkorea på mandag.

Det er første slutrunde på seniorplan for både 22-årige Emma Friis og 24-årige Simone Petersen.

Også Sonja Frey og Østrig åbner VM-turneringen i morgen. Den rapfodede playmaker og hendes østrigske holdkammerater møder Kina i første kamp. Gruppen tæller desuden Argentina og VM-værterne fra Spanien.

Hos Sverige har HIH-målvogter Jessica Ryde og duelstærke Emma Lindqvist længe været stamspillere. Svenskerne møder Uzbekistan i første kamp fredag. Derpå venter Puerto Rico og Holland i de øvrige puljekampe.

HIH-anfører Stine Skogrand var oprindeligt udtaget for Norge, men meldte afbud på grund af graviditet.

Norge har indtil videre ikke udtaget en erstatning og har således blot 15 spillere i VM-truppen.

Flere spillere fra Herning-Ikast Håndbold kan tænkes at blive indkaldt undervejs. Således har både skytten Ingvild Bakkerud og stregspiller Vilde Ingeborg Johansen fået landskampe for Norge inden for det seneste år.

Højrefløjen Line Mai Hougaard står desuden på Danmarks såkaldte reserveliste.