Femårig kontrakt til FCM-komet: Der venter ham en stor fremtid

Angriberen Victor Lind har skrevet en ny femårig kontrakt med FC Midtjylland. Sportschef hylder kometen i store vendinger

19. december 2021, 19.20

Victor Lind jubler over sin første scoring på MCH Arena. Teenageren fra akademiet bragede bolden i nettet til 2-0 mod FC Nordsjælland efter assist af målmand Elias Olafsson, der sendte Lind af sted med et langt udspark. Foto: Jørn Deleuran

FODBOLD Hvem er det, der smadrer bolden ind? Victor Lind, Victor Liiiind.

De medlevende supportere på CC Contractor-tribunen har for længst taget den bare 18-årige angriber til sig.

Victor Lind er en af vores egne, er følelsen, selvom teenageren egentlig er født i Løgumkloster og trods alt kun har været tre et halvt år i FC Midtjylland. Men sønderjyden med det fantastiske spark har taget alle med storm.

I sidste sæson blev han topscorer i U19 Ligaen med 21 mål i 21 kampe. Vel at mærke som førsteårs U19-spiller. Klubben kvitterede med en femårig kontrakt på hans 18 års fødselsdag, der på smukkeste vis faldt sammen med sidste spillerunde i U19 Ligaen og DM-titlen.

Dengang sagde Lind til Herning Folkeblad:

- Jeg starter op med Superligaen på torsdag. Jeg har et mål om at få debut i næste sæson. Men jeg har jo stadig et år mere som U19-spiller, så jeg kommer nok til at spille mest der.

De ord var egentlig ambitiøse på det tidspunkt. Men bare et halvt år senere står han nu noteret for 26 kampe og 5 mål for førsteholdet.

Klubben kvitterer igen med en ny kontrakt. Den nye aftale løber helt frem til 31. december 2026.

- Det er jo en fantastisk historie, at en ung spiller bare er braget ind på førsteholdet med mål, passion og en fantastisk arbejdsindsats. Lind er en ydmyg og hårdtarbejdende ung mand, som har været vigtig for os i det her efterår, og vi er rigtigt glade for at have at have forlænget aftalen med ham, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

12. juni 2021: Victor Lind bliver dansk U19-mester på sin 18 års fødselsdag og skriver samme dag en femårig kontrakt med FC Midtjylland. Allerede nu er den blevet forlænget - og sikkert forbedret - igen. Foto: Tom Laursen

Potentiale til udlandet

Som mangeårig talentsmed på akademiet har han en vis erfaring med at spotte potentiale og har set mange drive det vidt. Victor Lind har redskaberne til at følge i fodsporene på nogle af akademiets mange store navne.

- Der er ingen tvivl om, at der venter ham en stor fremtid i FCM, og han har også potentialet til at komme til udlandet engang, spår Svend Graversen.

Kølighed foran mål og gode afslutninger er kvaliteter, der hjælpe en angriber med at drive det vidt.

- Det næste skridt for Lind er at tilkæmpe sig flere startpladser. Han er 18 år og har allerede scoret fem mål, og det er jo hans store spidskompetence. Han kan sparke bolden i kassen, og det glæder vi os til at se meget mere af, siger sportschefen.

Læs også
Sportschef oplister: Mine største ønsker for transfervinduet

Debuten mod Celtic

Debuten kom 28. juli i Champions League-kvalifikationen mod skotske Celtic. Han kom ind i næstsidste minut af den ordinære spilletid og gav et frisk pust i kampen - sammen med den et år ældre Mads Kristian Hansen, der var kommet ind lidt tidligere.

- Jeg havde regnet med at skulle spille U19 i det her efterår, hvor jeg selvfølgelig havde drømt om at komme ind og få debut og et par kampe på førsteholdet. Men så skete der noget vildt til den kamp mod Celtic, hvor det hele startede, siger Victor Lind.

Det skabte grobund for flere indhop i august, og igen greb han chancen. I udekampen mod sin tidligere klub SønderjyskE scorede han et drømmemål til 2-0, og i september kom første scoring på MCH Arena - mod FC Nordsjælland.

Læs også
Ny kontrakt: Fem år til ung FCM-forsvarer

Mere fysik og bedre touch

Målet mod Nordsjælland blev endda valgt til månedens mål i Superligaen.

- Det har været sindssygt fedt at være en del af holdet og få så meget spilletid. Og så er det jo bare en bonus, at det også er blevet til nogle mål, siger den 18-årige målsluger.

Ambitionen er nu at tage næste skridt og blive lidt mere etableret på holdet.

- Jeg skal bide mig endnu mere fast og få mere spilletid. Jeg vil selvfølgelig gerne bidrage med endnu flere mål ogassists. Næste skridt i min udvikling er at lægge på rent fysisk, og så vil jeg gerne forbedre mit touch på bolden. Det skal jeg bare blive ved med at arbejde på, siger Victor Lind, der er på det danske U19-landshold og står noteret for i alt 29 kampe og 14 mål for de danske ungdomslandshold.

Læs også
Cajuste-forløb ærgrer FCM: En case vi gerne ville have gjort om