Pusterum og samvær: Børn og unge skal på sommerlejr ved Bording

Blå Kors vil give børn og unge et pusterum på sommerlejr på Hestlund Efterskole i Bording

29. marts 2021, 04.52

Blå Kors ønsker at give børn og unge socialt samvær og et pusterum ovenpå et år med corona. Derfor sender de dem på sommerlejr på Hestlund Efterskole i Bording. Foto: PR-foto

BORDING Trivslen blandt mange børn og unge er udfordret efter et år med isolation og mindre fysisk samvær. Det gælder særligt de børn og unge, som i forvejen har udfordringer at kæmpe med i hverdagen. Derfor er det de børn og unge, som hjælpeorganisation Blå Kors ser frem til at give et pusterum på blandt andet en sommerlejr på Hestlund Efterskole i Bording.

En uge med fokus på fællesskaber, venskaber, sjove aktiviteter og voksne, der gør alt for at gøre oplevelsen mindeværdig.

Det er tanken bag Blå Kors’ sommerlejre, som igen i år skal give børn og unge en tiltrængt pause fra hverdagens udfordringer og gode oplevelser, som de kan leve højt på, også efter sommerferien.

En af lejrene foregår på Hestlund Efterskole ved Bording i uge 28, hvor der er plads til, at 35 unge i alderen 14-20 år kan få nogle gode og hyggelige dage:

- Der er ingen tvivl om, at behovet for lejrene er kæmpestort igen i år. Vi vil som organisation gerne gøre en særlig indsats for at give de mange børn og unge, som har været ekstra udfordrede af coronaåret, et socialt frirum i sommerferien, hvor det handler om at have det sjovt og få nye venner, siger Sandra Trampedach Junget, som er projektleder for Blå Kors Ferielejre, i en pressemeddelelse.

Selvtillid og succesoplevelser

Blå Kors afholder i år ni sommerlejre i Jylland, på Fyn og Sjælland for børn og unge i alderen 7-20 år. Flere af lejrene har allerede modtaget mange tilmeldinger. Det er oftest forældre, værge eller familiebehandlere i kommunen, som tilmelder børn og unge, men også mange folkeskolelærere fortæller forældrene om Blå Kors Ferielejre.

Deltagerne på lejrene, kommer fra familier med blandt andet sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

- Vi får rigtig positive tilbagemeldinger både fra børnene og dem, som sender dem afsted på lejrene. Børnene udvikler sig rigtig meget i løbet af den uge og bliver tanket op med selvtillid, succesoplevelser, håb og livsmod. Mange af dem glæder sig allerede ved lejrens afslutning til at skulle på lejr igen til næste sommer eller til jul, hvor vi også afholder lejre, siger Sandra Trampedach Junget.

Også i 2020, hvor mange arrangementer blev aflyst, afholdt Blå Kors både sommer- og julelejre efter dialog med sundhedsmyndighederne, og det krævede en ekstra stor indsats af de frivillige, som driver lejrene.

- Det kunne kun lade sig gøre, fordi vi har verdens sejeste frivillige, der vil gøre alt for at give børnene og de unge en fantastisk sommer. De er så seje og engagerede, siger Sandra Trampedach Junget.