Kordegn på kontoret

Eva Simonsen fra Kragelund er begyndt som medarbejder ved Engesvang Kirke

Udgivet:27. maj 2022, 12.48

Læsetid:2 minutter

Eva Simonsen er klar til nye udfordringer ved Engesvang Kirke. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Der er igen en medarbejder på kirkekontoret i Engesvang Sognehus. Ikke hver dag, og ikke hele dagen, men flere gange om ugen.

Det er 58-årige Eva Simonsen fra Kragelund, der nu hjælper til med flere forskellige opgaver i og omkring Engesvang Kirke.

- De har besluttet at kalde mig kordegn, men jeg får en masse forskellige mindre administrative opgaver, foruden at jeg har lidt rengøring - og så er jeg fast vikar for den kombinerede kirketjener og kirkesanger. Og så er jeg her jo kun på deltid, siger Eva Simonsen om sit nye job ved Engesvang Kirke.

På grund af sygdom har hun fået ret til fleksjob, så hun kan arbejde det antal timer om ugen, hun kan holde til.

- Oprindelig er jeg uddannet folkeskolelærer. Og jeg har også arbejdet som folkeskolelærer i Kragelund, men jeg har hovedsagelig arbejdet inden for specialundervisning, primært på ordblindeområdet.

Socialt arbejde

Umiddelbart efter læreruddannelsen kastede hun sig ud i noget helt andet, nemlig som leder af en af KFUM Sociale Arbejdes sociale cafeer, »Parasollen« i Viby. Den stilling havde hun i seks år.

- Det ligger dybt i mig, at jeg gerne vil gøre noget for samfundets udstødte. Jeg vil gerne gøre livet lettere for dem, som har det skidt, siger Eva Simonsen og fortsætter:

- Men jeg har også lavet meget andet. Jeg har blandt andet været sognemedhjælper i Balle. Det kirkelige arbejde synes jeg er spændende. Jeg holder af Folkekirken, og jeg har da også prøvet at sidde i menighedsrådet.

I fritiden holder hun af at gå og cykle, men hun bruger også tid som frivillig besøgsvært i herberget ved Kragelund Kirke, hun arrangerer højskoleeftermiddage i Kragelund, og hun synger i Midtjysk Kammerkor i Viborg.

Da Eva Simonsens arbejdsopgaver ved Engesvang Kirke er meget forskellige, har hun ikke fast arbejdstid. Det er primært nogle formiddage, hun laver kontorarbejde i sognehuset i Engesvang, men man kan også nogle gange opleve hende som kirkesanger ved gudstjenester, bisættelser og lignende.