Sikker slutspilssejr: Herning-Ikast sænkede lokalrivaler

HIH vandt hjemmekampen mod Silkeborg-Voel med 29-22

31. marts 2021, 18.43

Ingvild Bakkerud og Herning-Ikast hentede onsdag aften den anden sejr i slutspillet. På hjemmebane vandt HIH’erne over lokalrivalerne Silkeborg-Voel KFUM. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold kan så småt skimte DM-semifinalerne i slutspilshorisonten.

Onsdag aften sikrede HIH-kvinderne sig den anden sejr på stribe i slutspilspulje 1, hvor lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel KFUM i sikker stil blev nedlagt med 29-22 i IBF Arena.

Hjemmeholdet førte med 16-11 ved pausen efter en blandet første halvleg præget af en del tekniske fejl. Værst så det ud hos gæsterne, der gang på gang stressede offensivt mod en sammentømret, aggressiv og bevægelig HIH-defensiv, som også fik sat fint gang i kontrafaserne - med flere mål til følge.

Scoringer kom der inden pausen især fra Helene Fauskes højrehånd. Den norske playmaker var den offensive dynamo, der satte tempo og åbnede plads til både sig selv og holdkammeraterne i offensiven. Fauske var blandt andet med til at vende 2-3 til føring på 7-3.

Herning-Ikast, der var uden de skadede fløje Line Mai Hougaard og Naja Nissen Kristensen samt stregen Sarah Iversen, som er på vej retur efter barsel, kunne have ført større efter 30 minutter.

To brændte straffekast og lidt løst spil fik dog ingen betydning.

Efter 40 minutter kunne Ingvild Bakkerud bringe værterne på 20-13. Den norske bomber scorede fem mål efter pausen og var en af årsagerne til, at Herning-Ikast-sejren aldrig var på spil.

Målvogter Jessica Ryde bød ligeledes ind med vigtige aktioner mod et modstanderhold, der manglede den sidste skarphed i angrebsspillet for helt at kunne true HIH’erne.

Tættest på var ved stillingen 20-15 til Herning-Ikast, men så pillede Sabine Englert et straffekast og Bakkerud hamrede endnu en kasse i nettet. Derefter var resten kosmetik.

I slutminutterne kunne cheftræner Kasper Christensen med ro i sindet give lidt luft til et par profiler - og spilletid til 17-årige Mathilde Høy Troelsen og 19-årige Lin Johannsen.

HIH-topscorer i lokalopgøret blev Ingvild Bakkerud med otte mål.

Onsdagens sejr betyder, at Herning-Ikast nu står med fem point, mens Silkeborg-Voel endnu er uden point efter to kampe.

Den anden kamp i slutspilspulje 1 - opgøret mellem Team Esbjerg og København Håndbold - spilles senere onsdag aften. De to bedste hold i puljen avancerer til semifinalerne.