HIH pillede pynten af guldfavoritterne

Fornem kamp af Herning-Ikast, der vandt 30-27 hjemme over Team Esbjerg og dermed overtager førstepladsen i slutspilspuljen

7. april 2021, 20.32

HIH-spillerne i jubel, efter at sejren var i hus. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD På en absolut toppræstation vandt Herning-Ikast Håndbold onsdag aften 30-27 over DM-favoritterne fra Team Esbjerg hjemme i IBF Arena i Ikast.

Sejren blev sikret i en hæsblæsende slutspurt, hvor især herningensiske Line Mai Hougaard strålede på højrefløjen. Hun scorede fem af HIH’s ni sidste mål i kampen.

Med sejren overtager Herning-Ikast førstepladsen i slutspilspuljen, ét point foran netop Team Esbjerg. Og pladsen i DM-semifinalerne er næsten en kendsgerning. Næsten.

Kampen mellem de to tophold var lige og spændende hele vejen. I første halvleg lagde HIH flot fra land, anført af en skarp Vilde Johansen på stregen og en igen sublimt spillende Helene Fauske som spilstyrer.

HIH kom foran med fire mål, 8-4, men Jesper Jensens Esbjerg-tropper skal man aldrig afskrive. Ved halvtid havde gæsterne kæmpet sig tilbage på uafgjort 13-13.

Det så sort ud

I begyndelsen af anden halvleg begyndte der at snige sig flere og flere fejl ind i hjemmeholdets spil. Det betød, at gæsterne fra Esbjerg igen og igen kunne løbe kontra og score de »nemme« mål. Så den helt lige pausestilling blev stille og roligt forvandlet til en større og større Team Esbjerg-føring.

En ærgerlig udvikling på kampen for HIH efter den fornemme første halvleg, men med til historien hører utvivlsomt, at HIH også i denne kamp trak store veksler på de største profiler. Stine Skogrand, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud og Vilde Johansen. Med trætheden kom fejlene.

Da Helene Fauske, ved stillingen 21-18 til Team Esbjerg knap midtvejs i anden halvleg, lobbede et straffekast langt over mål, begyndte det at se sort ud.

Og bedre blev det ikke, da en scoring af HIH-fløjen Line Mai Hougaard kort efter blev underkendt for overtrådt. HIH-cheftræner Kasper Christensen brokkede sig højlydt, fik en advarsel og nedlagde protest over kendelsen til kampens observatør fra Dansk Håndbold Forbund.

Alt imens holdt Esbjerg-lejren hovederne kolde og øgede til en firemålsføring med godt 11 minutter igen.

Men ...

Vanvittig afslutning

Herning-Ikast var dog slet ikke slået. Anført af et betonforsvar, der leverede på yppert niveau mod DM-favoritterne, en storspillende Jessica Ryde i målet og et syv mod seks-spil, der sad lige i skabet, var det nu HIH, der fik kontraerne. Og her viste både Emma Friis og Line Mai Hougaard landsholdsklasse.

Det var spændende til det sidste. Helene Fauske brød igennem tre minutter før tid, men sendte bolden over mål i stedet for at bringe HIH foran med tre mål. Men så - i næste HIH-angreb - tog den elegante playmaker selv revanche ved at bryde igennem på ny og score sikkert til 28-25.

I den hektiske slutfase var det hjemmeholdet, der bevarede overblikket, og Line Mai Hougaard var en iskold afslutter.

Klasse!