Sådan skal ny FCM-bygning se ud: - Det kan blive en reel attraktion

Forslag til lokalplan er på vej til godkendelse i byrådet, så Friskolen Guldminen og FC Midtjylland kan sætte gang i drømmebyggeri

Udgivet:17. marts 2021, 06.05

Læsetid:2 minutter

Byggeriet til FCM og Guldminen er et fælles hus, som deles op til hver enkelt organisation. Byggeriet kommer til at indeholde under­visningslokaler, kontorer, styrkerum, motionsrum, streethal og lignende. Den øverste etage skal rumme akademiboliger til FC Midt­jylland. Illustration: Ikast Complete

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

2 år siden

BYGGERI En ny bygning tilhørende ISI Idrætsfriskole Guldminen og FC Midtjylland rykker nu et stort skridt nærmere første spadestik.

Siden december 2020 har Ikast-Brande Kommune arbejdet med at lave det nødvendige papirarbejde, så et forslag til en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen kan sendes i offentlig høring.

Sagen har netop været forbi teknik- og miljøudvalget, hvor politikerne har de store smil fremme.

- Vi siger, sæt i gang. Send det i høring, lyder det fra udvalgsformand Henrik Engedahl (V).

Materialet skal nu videre til byrådet mandag 22. marts, hvor Henrik Engedahl forventer, at byggeplanerne vil møde stor opbakning blandt de andre politikere.

- Der er et virkelig spændende projekt, som kan styrke campus og byen. Det kan blive en reel attraktion, siger Henrik Engedahl.

Pyramide med terrasser

Ændringerne i lokalplan og kommuneplan for området ved Hagelskærvej skal give mulighed for at opføre en bygning på fire etager, som i alt vil rumme 3000-4000 kvadratmeter gulvplads.

Planområdet er i dag en del af Ikast FC’s baneanlæg og rummer boldbaner og græsplæner. Der bliver fundet plads til nye baner i nærheden.

Den nuværende lokalplan giver kun mulighed for at bygge i to etager i op til 10 meters højde, men ambitionerne hos FCM og Guldminen er meget større.

Den nye lokalplan skal derfor give mulighed for at bygge op til 16 meter i højden.

Målet er at skabe fire etager, der opbygges i en terrasseret pyramideform med et stort, åbent gårdrum i midten. I bunden af dette gårdrum anlægges en multibane med tilhørende tribuner.

Bygningens form gør den bredest i bunden og smallest i toppen, og terrasserne giver mulighed for tagterrasser. Disse tagterrasser kan både anvendes til ophold, leg eller spil. Der må ikke anlægges tagterrasser på toppen af byggeriet, fremgår det af materialet. Bygningens facade vil blive beklædt med stålplader, der er behandlet, så de fremstår med en gylden farve.

Plan om kunstig bakke

I lokalplansforslaget åbnes også for fremtidige projekter. Eksempelvis gives mulighed for »et enkelt anlæg i op til 25 meters højde over terrænkoten ved Hagelskærvej«.

Formuleringen handler om at etablere en 15 meter høj udsigtsplatform ovenpå en 10 meter høj, kunstig bakke, der skal anvendes rekreativt.

I den sydlige del af planområdet bliver der mulighed for at etablere nye kunstgræsbaner med tilhørende belysning i stedet for de eksisterende græsbaner.

Hvis byrådet siger ja, vil planforslagene blive sendt i offentlig høring i syv uger fra 31. marts til og med 19. maj.