Farvel efter sæsonen: Ikast-streg indstiller håndboldkarrieren

28-årige Julie Gantzel Pedersen fra Ikast Håndbold er i gang med sine sidste måneder på topplan

Udgivet:01. februar 2023, 14.01

Læsetid:2 minutter

Ikastboen Julie Gantzel Pedersen - her i aktion i den lilla Herning-Ikast-trøje - indstiller håndboldkarrieren til sommer. Foto: Flemming Hansen

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

8 måneder siden

HÅNDBOLD Stregspilleren Julie Gantzel Pedersen fra Ikast Håndbold indstiller sin sportslige karriere efter indeværende sæson.

Det meddeler ikastboen og klubben i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

- Jeg blev færdig med mit studie i sommers og jeg har fået blod på tanden for at forfølge min civile karriere. Så tiden er inde til, at jeg skal prøve det af. Jeg er meget glad og taknemmelig for, at min sidste sæson bliver hjemme i Ikast, siger Julie Gantzel Pedersen i skrivelsen.

Den 28-årige stregreserve, der uden for banen har studeret teknologibaseret forretningsudvikling, vendte i sommeren 2022 retur til Ikast Håndbold. I denne sæson agerer hun backup for stregprofilerne Sarah Iversen og Vilde Johansen.

Julie Gantzel Pedersen, der er datter af Ikast Håndbolds bestyrelsesformand Lars Gantzel Pedersen, spillede i Ikast KFUM indtil hun blev 16 år og skiftede til det daværende FCM Håndbold.

En drøm gik i opfyldelse

Fra 2013 og tre år frem repræsenterede Julie Gantzel norske HK Halden, inden hun vendte hjem til Danmark og Ringkøbing Håndbold. Cv’et tæller desuden ophold hos Horsens og Holstebro Håndbold før returen til Ikast sidste sommer.

Den lokale stregspiller værdsætter ikke mindst minderne og oplevelserne, der har fulgt med håndboldkarrieren.

- Sportsligt var det en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik debut for dengang FC Midtjylland, mens DM-finalen i 2019 for fulde huse også var stort. Socialt kommer jeg til at huske tilbage på bødekassefester og Europa-ture, fortæller Julie Gantzel Pedersen.

Daniel Grønhøj, direktør i Ikast Håndbold, slår fast, at Julie Gantzel vil blive savnet i den gule Ikast-trøje.

- Vi glæder os altid over at have egenudviklede spillere i vores trup. Derfor er jeg også ked af, at Julie har valgt at stoppe karrieren, men samtidig forstår jeg til fulde, at hun gerne vil i gang med den civile karriere. Julie vil bestemt blive savnet både på og udenfor banen, siger direktøren.