Voldsomt uskarpe FCM tabte til kyniske Brøndby

FC Midtjylland brændte bunkevis af chancer men kunne ikke score, og så vandt Brøndby 2-0

30. august 2021, 06.08

Ærgrelsen lyser ud af Jonas Lössl, mens Brøndby-spillerne jubler over målet til 2-0. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland brændte chancer på stribe. Gæsterne på Brøndby Stadion kunne snildt have været foran med et mål eller tre tidligt i kampen, men det endte med at være uskarpheden, der stjal billedet og kostede dyrt.

Brøndby kæmpede sig tilbage i kampen og slog iskoldt og kynsisk til med to scoringer, og så tabte uhyggeligt ineffektive FCM med 2-0.

Helt uden angribere

I manglen af kampklare, »rigtige« angribere stillede FCM op med tre kantspillere i frontkæden i form af Gustav Isaksen, Pione Sisto og Awer Mabil.

FC Midtjylland sad helt og aldeles på det hele fra kampens første fløjt.

Allerede i det tredje minut kom den første kæmpestore chance, da Gustav Isaksen smækkede et indlæg lige i hovedet på Awer Mabil. Den australske kantspiller kastede sig frem i bolden, men den gik ved siden af mål.

Momentet efter tryllede Isaksen med snævre driblinger i højre side af feltet og afrundede med et hårdt indlæg, som Evander firsttimede lige på Brøndby-keeper Mads Hermansen.

Efter lige godt syv minutter kom den tredje store chance, da livlige og synlige Gustav Isaksen styrede Evanders fornemme indlæg på stolpen. Eller var det skulderen?

FCM kunne have ført 2-0 eller 3-0 så tidligt i kampen. Og få minutter senere var Isaksen såmænd på spil igen, men Brøndbys målmand fik lige nøjagtigt lappen på bolden, som FCM-profilen forsøgte at løfte ind over ham.

Først godt midtvejs i halvlegen så man noget til hjemmeholdet, da Simon Hedlund pludselig var alene igennem på en dyb stikning, men FCM-keeper Jonas Lössl diskede op med en flot fodparade.

Læs også
Se karaktererne: Bedste mand var også skurk i Brøndby

Sistos gigantafbrænder

Brøndby kom bedre med, som første halvleg skred frem, mens chancefrekvensen i kampen faldt betragteligt.

Dog kom der en kæmpestor én af slagsen lige før halvtid, da FCM’s Raphael Onyedika opsnappede et udspil fra Brøndby-keeper Mads Hermansen. Han spillede resolut videre til Pione Sisto, der dog i helt fri position sendte bolden lige på målmanden. Kæmpe afbrænder.

Og da FCM altså ikke formåede at udnytte de mange chancer, var det i stedet Brøndby, der kom foran.

Brøndby åbnede anden halvleg med taktstokken og initiativet, og efter 53 minutter kom det blå-gule føringsmål, da Andreas Bruus fra højre side smækkede en flad bold ind foran, som Anis Slimane sikkert omsatte til mål med et fladt skud.

En hård skæbne for FC Midtjylland.

Og det blev værre endnu knap midtvejs i halvlegen. FCM forsøgte at presse på, men i stedet lynede Mikael Uhre på en kontra, som hele FCM-holdet var alt for passive overfor.

FCM-træner Bo Henriksen reagerede med at sende et par unge offensivesser, Mads Hansen og Aral Simsir, i aktion. Og senere kom endnu flere i spil fra den unge, noget decimerede bænk, men tingene lod sig ikke ændre denne aften, og FC Midtjylland måtte efter slutfløjtet konstatere, at der skal scores, når chancen er der. Ellers får man ikke noget med hjem fra Brøndby.

Nederlaget betyder, at FC Midtjylland nu er to point efter Superligaens nye førerhold, FC København.

Læs også
Tre ting, vi lærte: Transfer-drama til det sidste