Midtnatsshopping: Føtex holder åbent til midnat for at sprede handlen og begrænse hamstring

Føtex i Ikast har i lyset af nødsituationen besluttet at holde åbent til midnat i aften og fredag

12. marts 2020, 13.10

Føtex i Ikast holder åbent til midnat torsdag og fredag. For at undgå panik og hamstring. Vi har masser af varer, forsikrer varehuschef Henrik Smed. foto: Privat foto

IKAST Af hensyn til landets øjeblikkelige nødsituation kan kunderne i supermarkedet Føtex i Ikast shoppe helt frem til klokken 24. Både i dag og i morgen.

- Allerede i aftes (onsdag, red.) efter statsministerens pressemøde oplevede vi en voldsom stigning i antallet af kunder i butikken, og da vi åbnede i morges stod 40-50 mennesker i kø. Det er altså ikke normalt på en torsdag, siger varehuschef Henrik Smed, Føtex i Ikast.

Det har butikken taget konsekvensen af. Både i dag, torsdag og i morgen fredag har Føtex åbent til midnat.

- Vi ønsker at give mulighed for at sprede mængden af kunder i butikken på samme tid ud over et længere tidsrum, så vi undgår at have mere end 100 kunder inde i butikken ad gangen. Den forholdsregel forsøger vi efter bedste evne at følge, siger Henrik Smed, der også siger, at den udvidede åbningstid skal være med til at skabe tryghed.

Masser af varer

- Vi har masser af varer, og ingen kommer til at sulte. Det eneste, vi ikke har, er håndsprit og gær. Men vi har alternativer til de, der gerne vil bage. Så der er ingen grund til at hamstre, lyder opfordringen fra Henrik Smed.

Derudover får butikken nye forsyninger hver dag.

- Vi arbejder desuden på at få en ekstra forsyning i løbet af i dag, men det har vi endnu ingen afklaring på.

Selv om varehuschefen advarer mod hamstring, kan han sagtens sætte sig ind i de menneskelige reaktioner i en usikker og helt særlig situation:

- På tv i aftes så vi statsministerens pressemøde på tv. Herfra blev der stillet nærmest direkte over til en Netto-butik, proppet med mennesker i kø. Det sætter naturligt tanker i spil.

Toiletpapir i pallevis

Men de er altså ifølge Henrik Smed både irrationelle og unødvendige:

- For tre dage siden blev der talt om madspild. Det tema er helt gået i glemmebogen. Ingen begynder jo at drikke dobbelt så meget mælk som normalt, og vi får leveret mælk hver eneste dag. Så der er ingen grund til panik. Og selv om nogle folk er begyndt at hamstre toiletpapir, har jeg altså stadig 25 paller toiletpapir stående på lagret, siger Henrik Smed.